Cele mai citite
 


Neamţ: Gravidele programate pentru cezariană îşi cumperă medicamentele şi materialele sanitare
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Gravidele care se programează pentru operaţii de cezariană la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ sunt nevoite, la cererea medicilor, să achiziţioneze medicamente şi materiale sanitare pentru bunul mers al intervenţiei chirurgicale, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Pruteanu.
'Nu este normal ce se întâmplă la spital şi am cerut convocarea de urgenţă a consiliului de administraţie pentru a găsi soluţii imediate astfel încât niciun pacient să nu mai fie nevoit să cumpere medicamente sau materiale sanitare', a declarat Vasile Pruteanu, preşedintele instituţiei care are în subordine spitalul din Piatra Neamţ.
Directorul unităţii sanitare a cerut un audit în secţia de neonatologie pentru a descoperi dacă medicii au solicitat nejustificat medicamentele şi materialele sanitare.
'Avem peste 26 de milioane de lei de recuperat de la stat şi care sunt datorii către furnizori. Vă daţi seama cum ne tratează furnizorii. Am comandat un audit şi vom vedea dacă solicitările către gravide au fost justificate', a declarat directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.
Potrivit sursei citate, suma pe care spitalul o primeşte pentru achiziţionarea de medicamente şi materiale sanitare este de 750.000 de lei lunar în timp ce necesarul este de un milion de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: DSP a finalizat ancheta în cazul bebeluşului decedat în secţia de nou-născuţi a Spitalului Judeţean Cauza decesului în cazul nou-născutului prematur geamăn născut în 9 iulie 2016 prin operaţie cezariană la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ este hemoragia cerebrală, în contextul bolii hemoragice, a concluzionat ancheta Direcţiei de Sănătate Publică, pe baza raportului necropsiei.
Neamţ: La Spitalul Judeţean de Urgenţă nu se mai fac angajări din cauza lipsei fondurilor salariale Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ nu mai face angajări pe termen nelimitat, a declarat, miercuri, în şedinţa Consiliului Judeţean, consilierul Dan Vasile Constantin, membru al Consiliului de Administraţie al unităţii sanitare.
Neamţ: Spitalul Judeţean are resurse financiare pentru medicamente şi salarii, susţine Culiţă Tărâţă Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ nu mai sunt nevoiţi să îşi cumpere medicamente sau materiale sanitare pentru a beneficia de asistenţă medicală în unitate, preşedintele CJ, Culiţă Tărâţă, declarând că s-au găsit resursele financiare în acest sens prin eficientizarea cheltuielilor...
Neamţ: A murit după ce a născut în spital doar în prezenţa moaşei O femeie în vârstă de 37 de ani, din Piatra Neamţ, a murit, sâmbăta trecută, la scurtă vreme după ce a născut în maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă, asistată doar de o moaşă, a declarat pentru AGERPRES doctorul Georgeta Vintea, medicul şef al maternităţii.
Neamţ: Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ vrea să angajeze doi neurochirurgi Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Emilia Arcan, a solicitat întrunirea membrilor Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean pentru a găsi soluţii în rezolvarea crizei de personal de specialitate. Astfel, în prima şedinţă a Consiliului Judeţean se va supune dezbaterii consilierilor aprobarea...
Neamţ: A fost numit un nou director la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a semnat, miercuri, o dispoziţie prin care l-a numit în funcţia de director interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă pe Liviu Negelschi.