Cele mai citite
 


Senat: Aviz negativ pentru descentralizarea din domeniul sănătăţii
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorii din Comisia pentru administraţie publică au dat, miercuri, aviz negativ ordonanţei de urgenţă a Guvernului 48/2010 referitoare la descentralizarea în domeniul sănătăţii.
În favoarea proiectului de lege a fost un singur vot, cel al vicepreşedintelui comisiei, liberalul Constantin Cibu.
Doi senatori - Florin Staicu (PDL) şi Romeo Nicoară (PNL) - s-au abţinut de la vot, iar ceilalţi senatori, majoritatea de la PSD+PC şi PDL, s-au exprimat 'împotrivă'.
Preşedintele comisiei, democrat liberalul Petru Filip, s-a declarat 'dezamăgit' de modul în care a fost gândită descentralizarea în domeniul sănătăţii.
'Eu o să votez împotriva acestei ordonanţe fiindcă nu cred în această descentralizare şi în sistemul medical, aşa cum a fost el gândit acum. Cunosc sistemul şi nu cred că autorităţile locale sunt pregătite să îşi asume o astfel de responsabilitate. În plus, nu cred că statul ar trebui să facă pasul de a da în administrarea autorităţilor spitalele, fiindcă nu va mai putea controla această zonă, iar sănătatea cetăţenilor României reprezintă, până la urmă, un aspect al siguranţei naţionale, la fel ca şi educaţia', a declarat Filip.
Preşedintele Comisiei pentru administraţie publică din Senat a subliniat că a dat un vot negativ şi din pricina faptului că nu poate să îşi asume aspectele prevăzute în proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei 48/2010.
'Am înţeles că senatorii din Comisia pentru sănătate au dat raport de admitere acestui proiect de lege. Să le fie de bine. Eu nu pot să dau un vot pozitiv. Vor fi suficienţi cei care vor trebui să dea cu subsemnatul atunci când se va dovedi că sistemul nu merge şi se vor întâmpla alte tragedii ca cea de la Maternitatea Giuleşti', a conchis Petru Filip.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat: Aviz negativ pentru un proiect legislativ al parlamentarilor puterii privind substanţele psihotrope Comisia pentru sănătate a Senatului a avizat, marţi, negativ proiectul legislativ privind reglementarea condiţiilor de punere pe piaţă a plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice, psihotrope şi derivaţilor acestora, iniţiat de peste 70 de parlamentari PDL, UDMR şi aparţinând...
Senat: Ordonanţele privind descentralizarea în domeniul sănătăţii şi finanţele publice au primit avize negative Senatorii din comisia juridică au dat, marţi, un aviz negativ Ordonanţei de Urgenţă 63/2010 privind finanţele publice locale, precum şi Ordonanţei 48/2010 referitoare la descentralizarea în domeniul sănătăţii.
Senat: Aviz negativ pentru proiectul legislativ privind examinarea psihologică şi psihiatrică a candidaţilor la alegeri Bucureşti, 1 mar /Agerpres/ - Comisia senatorială pentru drepturile omului a avizat marţi negativ propunerea legislativă iniţiată de mai mulţi senatori independenţi, care prevede examinarea psihologică şi psihiatrică a persoanelor care candidează pentru obţinerea de funcţii de demnitate publică.
Senat: Fără diferenţe bărbaţi-femei pe piaţa asigurărilor; Popa: Bărbaţii să muncească dublu, femeile să stea acasă Companiile de asigurări vor fi obligate să elimine din serviciile oferite diferenţele de preţ sau beneficii în funcţie de sexul clienţilor, începând din 21 decembrie, potrivit unui proiect de lege care a primit, marţi, raport de admitere de la Comisia senatorială pentru egalitate de şanse.
Proiect privind utilizarea unei aeronave a MAI pentru asistenţă medicală de urgenţă, adoptat de deputaţi Deputaţii au adoptat, miercuri, un proiect de lege care vizează aprobarea unor măsuri privind operarea unei aeronave aflate în proprietatea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), astfel încât aceasta să fie utilizată în misiuni de asistenţă medicală publică de urgenţă.
Senat: Procedură inedită - retragerea de la promulgare a OUG privind reorganizarea MAI (sinteză) Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ - Retragerea unei ordonanţe de urgenţă de la promulgare, adoptată de Senat în calitate de cameră decizională, a fost săptămâna aceasta, dacă nu o premieră absolută, cel puţin o procedură foarte rar întâlnită în activitatea senatorilor.