Cele mai citite
 


Senat: Salariaţii spitalelor, incompatibili cu funcţia de membru al consiliului de administraţie
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Calitatea de salariat al unui spital este incompatibilă cu cea de membru în consiliul de administraţie al acestuia, au stabilit senatorii din comisia de sănătate publică.
Preşedintele comisiei, social-democratul Ion Rotaru, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că membrii comisiei au adoptat, cu unanimitate de voturi, un amendament la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.48/2010 privind descentralizarea în domeniul sănătăţii, care prevede că salariaţii spitalelor nu vor mai putea face parte din CA-urile acestora.
'Motivaţia amendamentului a fost următoarea: în situaţia în care, de pildă, un medic face parte din consiliul medical, care propune spre aprobare CA planul de achiziţii, poate să propună şi să voteze tot el ceea ce propune. De asemenea, după cum a arătat unul dintre colegi, au existat situaţii în ţară, în care, un medic, care a fost ales în AC, a devenit şeful şefului de secţie, dar şi al managerului spitalului, care nu are niciun vot în consiliul de administraţie. Apăreau astfel lucruri ciudate, care ar fi dus la situaţii nelalocul lor', a precizat Ion Rotaru.
Conform acestuia, deşi comisia a finalizat de dezbătut şi votat Ordonanţa pe articole, un vot final pe Raport se va da abia luni, după ce comisiile avizatoare îşi vor transmite punctele de vedere, pentru a se lua în discuţie şi eventualele amendamente ale acestora.
Un alt amendament important, adoptat de comisia pentru sănătate publică, s-a referit la devansarea, până la 1 ianuarie 2011 a termenului de intrare în vigoare a coplăţii pentru administraţiile publice în cazul investiţiilor pentru spitale. Argumentul pentru care senatorii au considerat că se impune modificarea formei Ordonanţei, care impunea obligativitatea coplăţii de la momentul preluării unităţilor spitaliceşti, a fost acela de a oferi posibilitatea pentru consiliile locale sau judeţene, după caz, să îşi cuprindă în bugetele pe anul viitor sumele necesare pentru a cofinanţa investiţiile pe care le vor face.
Comisia juridică a avizat favorabil marţi, iar cea pentru administraţie publică a exprimat miercuri, un punct de vedere negativ asupra Ordonanţei privind descentralizarea în domeniul sănătăţii. Niciuna dintre cele două comisii nu au formulat amendamente.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat: Medicul de medicină şcolară are obligaţia unui stagiu de câte o lună în secţiile de urgenţă, epidemiologie, pediatrie Medicul de medicină şcolară are obligaţia de a efectua un stagiu de trei luni, structurat astfel: o lună în cadrul unei secţii de urgenţă, o lună în cadrul unei secţii de epidemiologie şi o lună în cadrul unei secţii de pediatrie.
World Vision România susţine urgenţa îmbunătăţirii accesului la servicii medicale de calitate pentru categoriile vulnerabile La iniţiativa Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi şi a Comisiei pentru sănătate publică din Senat, Fundaţia World Vision România a organizat la Palatul Parlamentului conferinţa-dezbatere intitulată “Drepturile Pacienţilor - între teorie şi practică”, marcând astfel Ziua...
Senat: Comisia juridică - raport favorabil la OUG privind suplimentarea posturilor la Avocatul Poporului Comisia juridică din Senat a dat marţi raport favorabil ordonanţei de urgenţă referitoare la suplimentarea locurilor de muncă în instituţia Avocatul Poporului.
Senat: Fără diferenţe bărbaţi-femei pe piaţa asigurărilor; Popa: Bărbaţii să muncească dublu, femeile să stea acasă Companiile de asigurări vor fi obligate să elimine din serviciile oferite diferenţele de preţ sau beneficii în funcţie de sexul clienţilor, începând din 21 decembrie, potrivit unui proiect de lege care a primit, marţi, raport de admitere de la Comisia senatorială pentru egalitate de şanse.
Senat: Raport de respingere pentru proiectul prin care alcoolicii ar fi suportat 30% din valoarea tratamentului Senatorii Puterii din Comisia pentru Sănătate au întocmit marţi un raport de respingere a propunerii legislative prin care serviciile medicale pentru cazurile de etilism acut nu ar mai fi fost decontate în totalitate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, ci 30% din valoarea costurilor...
I. Rotaru (PSD): Înfiinţarea centrelor multifuncţionale - dovada că întâi s-a tăiat şi după aceea s-a măsurat Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, social-democratul Ion Rotaru, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că ordonanţa de urgenţă privind repunerea în funcţiune, sub forma unor centre sanitare multifuncţionale, a celor 60 de spitale închise în luna aprilie este o dovadă că întâi s-a...