Cele mai citite
 


Ordinul Asistenţilor Medicali aşteaptă rezultatul anchetei
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Florian Chiru de la Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din Romania Bucureşti a declarat pentru AGERPRES că aşteaptă finalizarea anchetei organelor abilitate şi abia după aceea se va face o analiză şi la nivelul Ordinului.
Potrivit acestuia, Comisia de Etică şi Deontologie va analiza situaţia după primirea rezultatelor anchetei derulate de instanţele abilitate.
Incendiul de luni de la Maternitatea Giuleşti din Capitală s-a soldat cu moartea a patru nou-născuţi, alţi şapte având prognostic rezervat, fiind internaţi la Spitalul 'Grigore Alexandrescu'.
Procurorii, poliţiştii şi echipe specializate continuă investigaţiile în acest caz.
În timp ce o echipă de specialişti va cerceta sediul maternităţii pentru a stabili cauzele producerii incendiului, echipe de la ANRE, Enel, Romgaz vor face verificări amănunţite la instalaţiile de gaz, electricitate, precum şi la instalaţia de alimentare a sistemului de aer condiţionat în secţia de terapie intensivă.
În paralel, la sediul Poliţiei Capitalei, procurorii şi poliţiştii vor continua audierile, urmând să dea declaraţii părinţi ai bebeluşilor care au fost victime ale tragediei de la Giuleşti. De altfel, aproximativ 15 cadre medicale de la Maternitatea Giuleşti, care au fost de serviciu pe 16 august, au fost audiate, marţi, mai bine de zece ore, la Poliţia Capitalei.
Parchetul General a început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă în cazul tragediei produse la Maternitatea Giuleşti, după cum a anunţat şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, Marius Iacob.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Procesul asistentei de la Maternitatea Giuleşti începe la ora 15.00 Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 judecă marţi, începând cu ora 15.00, procesul în care procurorii Parchetului General solicită arestarea asistentei Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti, acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitate Giuleşti - reţinută pentru 24 de ore Bucureşti, 23 aug /Agerpres/ - Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost reţinută luni seară, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, urmând ca ea să fie...
Tragedia de la Giuleşti: Există indicii în privinţa încălcării atribuţiilor de serviciu, spune procurorul Marius Iacob În cazul tragediei de la Maternitatea Giuleşti există indicii cu privire la încălcarea atribuţiilor de serviciu din partea mai multor persoane, care nu ar fi respectat regulamentul şi care nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile, a declarat miercuri şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul...
Incendiul de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat Incendiul izbucnit în Secţia de Anestezie - Terapie Intensivă pentru nou-născuţi de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat, cauza fiind una de natură electrică, se arată în raportul de expertiză întocmit de experţii Institutului...
Tragedia de la maternitate: Colegiul Medicilor Bucureşti s-a autosesizat Colegiul Medicilor municipiului Bucureşti s-a autosesizat în cazul tragediei produse luni la Maternitatea Giuleşti.
Monica Pop: Situaţia bebeluşilor de la Giuleşti, mai bună din punct de vedere oftalmologic Situaţia bebeluşilor internaţi la Spitalul de copii 'Grigore Alexandrescu', în urma tragediei de la Giuleşti, este mai bună din punct de vedere oftalmologic, a declarat Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti.