Cele mai citite
 


Aparatura medicală de la Maternitatea Giuleşti, verificată de specialişti
miercuri, 18 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 18 aug /Agerpres/ - O echipă de specialişti de la Autoritatea Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a verificat, miercuri, aparatura medicală de la Maternitatea Giuleşti, în cadrul anchetei privind cauzele care au dus la izbucnirea incendiului soldat cu moartea a patru nou-născuţi şi rănirea gravă a altor şapte.
Mihai Pielmuş şi Aurel Zamfir, specialişti la ANMDM, au explicat că au verificat injectoarele şi alte aparate medicale, acestea aflându-se în stare bună.
Ei au precizat că nu pot spune, deocamdată, dacă incendiul a pornit de la un aparat medical, arătând că vor continua investigaţiile şi joi, când vor cerceta incubatoarele de la maternitate.
Incendiul de luni de la Maternitatea Giuleşti din Capitală s-a soldat cu moartea a patru nou-născuţi, alţi şapte având prognostic rezervat, fiind internaţi la Spitalul 'Grigore Alexandrescu'.
Procurorii, poliţiştii şi echipe specializate continuă investigaţiile în acest caz.
Parchetul General a început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă în cazul tragediei produse luni la Maternitatea Giuleşti, după cum a anunţat şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, Marius Iacob.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aparatură medicală în valoare de 75.000 de dolari, donată Spitalului 'Grigore Alexandrescu' Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Aparatură medicală în valoare de 75.000 de dolari a fost donată miercuri Departamentului de Terapie Intensivă Nou-născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' de Grupul Rompetrol.
Aparatura medicală de la Maternitatea Giuleşti este trimisă la Petroşani pentru expertiză Aparatele medicale de la Secţia Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti sunt încărcate vineri într-un camion al Jandarmeriei şi vor fi transportate la Petroşani pentru a fi supuse unei expertize.
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitate Giuleşti - reţinută pentru 24 de ore Bucureşti, 23 aug /Agerpres/ - Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost reţinută luni seară, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, urmând ca ea să fie...
Tragedia de la maternitate: Colegiul Medicilor Bucureşti s-a autosesizat Colegiul Medicilor municipiului Bucureşti s-a autosesizat în cazul tragediei produse luni la Maternitatea Giuleşti.
Tragedia de la maternitate: Cei şapte nou-născuţi în continuare în stare critică Starea celor şapte nou-născuţi transferaţi la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' în urma incendiului de luni de la Maternitatea Giuleşti este în continuare critică, iar prognosticul medicilor asupra şanselor de supravieţuire a acestora rămâne rezervat.
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.