Cele mai citite
 


Galaţi: Maternitatea 'Buna Vestire' duce lipsă acută de personal
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Maternitatea 'Buna Vestire' din Galaţi are doar nouă asistente medicale dintre cele 40 de care ar avea nevoie, iar, din cauza lipsei de personal, nimeni nu stă permanent cu copiii născuţi prematur, a declarat pentru AGERPRES, managerul maternităţii Ana Maria Hărăbor.
'În acest moment, suntem mult sub ceea ce prevede schema de personal. În loc de 40 de asistente, numărul care ar fi necesar în această instituţie - avem acum doar nouă - şi ni se vor mai acorda doar alte două posturi, pe perioadă determinată, din luna septembrie. În rest, posturile sunt blocate din 2009 şi, oricâte demersuri am făcut la Ministerul Sănătăţii, ni s-a răspuns că trebuie respectate reducerile dictate de buget', a spus Hărăbor.
Managerul maternităţii a mai spus că lipsa de fonduri şi de personal pot duce oricând la repetarea situaţiei de la Maternitatea Giuleşti.
'Scenariul trăit de Maternitatea Giuleşti se poate repeta, din păcate, în oricare dintre spitalele din România, nu numai în Maternitatea 'Buna Vestire', doar nu avem bani să montăm senzori de fum, nici bani să plătim suficiente asistente să stea în încăperile cu nou-născuţi. Nimeni nu stă permanent cu prematurii, în încăperea cu incubatoare, nici cu ceilalţi bebeluşi, pentru că nu avem personal pentru aşa ceva', a afirmat Hărăbor.
Managerul a precizat că ar fi fost un adevărat dezastru dacă la Galaţi s-ar fi desfiinţat Maternitatea 'Buna Vestire', aşa cum s-a dorit în urmă cu câteva luni, pentru că, 'în cazul în care s-ar petrece şi la noi o asemenea tragedie, măcar există o a doua instituţie (secţia maternitate de la Spitalul Judeţean) care să poată primi mamele şi sugarii'.
Hărăbor a menţionat că aparatele de aer condiţionat - care se pare că au generat incendiul de la Maternitatea Giuleşti - sunt plasate în maternitatea gălăţeană pe hol şi în camerele de terapie intensivă a adulţilor, nu în încăperea în care sunt ţinuţi bebeluşii.
La Maternitatea 'Buna Vestire' sunt în acest moment 20 de nou-născuţi care aşteaptă în pătuţuri şi incubatoare momentul în care vor pleca acasă, la familii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.
Incendiul de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat Incendiul izbucnit în Secţia de Anestezie - Terapie Intensivă pentru nou-născuţi de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat, cauza fiind una de natură electrică, se arată în raportul de expertiză întocmit de experţii Institutului...
Secţie nouă de terapie intensivă nou-născuţi la Marie Curie; investiţie de peste 2,1 milioane de euro O nouă secţie de terapie intensivă nou-născuţi a fost inaugurată marţi la spitalul Marie Curie din Capitală, investiţia totală ridicându-se la peste 2,1 milioane de euro.
Salvaţi Copiii România atrage atenţia asupra riscului de creştere a ratei mortalităţii infantile Situaţia din maternităţi şi secţiile de terapie intensivă neonatală din spitale a devenit critică şi pune în pericol vieţile a sute de copii, având în vedere amânarea rectificării bugetului de stat, potrivit unui comunicat al Salvaţi Copiii România.
Sistemul de sănătate din România, muribund din cauza reducerilor salariale şi de personal Sistemul de sănătate din România este muribund, clătinându-se sub presiunea reducerilor bugetare decise de guvern. Cazul de la maternitatea Giuleşti este emblematic pentru punctele slabe ale sistemului de sănătate românesc, notează Financial Times /FT/ în ediţia de luni.
Dosar incendiu Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată definitiv la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată definitiv joi de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din...