Cele mai citite
 


Gorj: Un nou-născut suferind de hipoxie, refuzat de Spitalul de Urgenţă din Craiova
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă din Craiova au refuzat internarea în cadrul secţiei a unui nou-născut din municipiul Târgu-Jiu, motivând că nu mai au locuri, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, şefa Secţiei Maternitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, Camelia Roman.
Potrivit acesteia, bebeluşul a fost născut duminică, iar luni a fost prima zi când s-a încercat transferul acestuia la Spitalul din Craiova.
'Am încercat să-l transferăm la Craiova, dar am încercat degeaba pentru că ne-am lovit de refuzul medicilor de la Spitalul de Urgenţă. Copilul a avut o suferinţă intrauterină şi starea lui a fost gravă. Acum s-a mai ameliorat un pic, este sub atentă observaţie. Avea nevoie de transferul la Craiova, dar cei de acolo ne-au spus că pe ATI nu mai sunt locuri şi nu au nici tuburi de oxigen. Ne-au spus să avem noi grijă de micuţ, le pare rău, dar nu au ce face', a spus Camelia Roman. Ea a menţionat că bebeluşul se află în continuare la maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu.
Mama nou-născutului, în vârstă de 17 ani, a spus că se roagă pentru ca bebeluşul său să se facă bine şi că va suna până la sfârşitul acestei săptămâni la spitalul din Craiova pentru a vedea dacă s-au eliberat paturi la Secţia de Terapie Intensivă.
'Împreună cu asistentele de aici vom suna şi joi şi vineri la Craiova pentru a vedea dacă îl pot primi şi pe copilul meu. Nu ştiu ce altceva să fac, momentan se simte mai bine, dar starea lui se poate complica oricând', a spus mama bebeluşului.
Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Constantin Pălivan a declarat, pentru AGERPRES, a declarat că nu a fost informat despre acest caz, el efectuând chiar în această dimineaţă o vizită în Secţia de Maternitate. 'Nu am cunoştinţă despre acest caz, probabil că bebeluşul se simte mai bine, altfel şefa secţiei m-ar fi informat despre refuzul celor de la Craiova şi am fi intervenit la alt nivel. Noi nu suntem informaţi despre toate transferurile care se fac în spital, decât în cazurile celor grave. În cazul în care starea nou-născutului se va complica, vom lua legătura cu conducerea Spitalului pentru a realiza transferul', a precizat Constantin Pălivan.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Aproximativ 350.000 de lei, investiţi pentru renovarea Secţiei ATI a Spitalului Judeţean Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va fi inaugurată în perioada următoare, după ce a fost modernizată în totalitate, a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, managerul interimar al unităţii, Vasile Stănculete.
Botoşani: Nou-născut decedat în maternitate la câteva ore după naştere Botoşani, 21 nov/ Agerpres/- Un copil nou-născut a murit, în noaptea de luni spre marţi, în Maternitatea Botoşani, iar părinţii acestuia acuză medicii de malpraxis. Fetiţa, care a fost născută cu o greutate de 3.590 de grame, a fost transferată din sala de naşteri pe secţia de terapie intensivă, iar...
Botoşani: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă infirmă o eventuală culpă medicală în cazul bebeluşului mort în Maternitate Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani exclude varianta unei culpe medicale în cazul nou-născutului care a murit, pe 3 septembrie, în timp ce se afla în Maternitate.
Botoşani: Au fost făcute publice primele rezultate ale anchetei privind suspiciunile de malpraxis de la Maternitate Botoşani, 22 oct/ Agerpres/- Comisia constituită prin dispoziţia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, Corneliu Mihai, a prezentat, miercuri, primele concluzii ale anchetei derulate în cazul femeii de 35 de ani care a fost operată de patru ori după o naştere şi al cărei copil...
Gorj: Asistenta trimisă în judecată pentru trafic de influenţă nu mai este şefa Terapiei Intensive Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a luat decizia retragerii delegaţiei pentru ocuparea postului de asistent şef la Terapie Intensivă a Danielei Samoilă, după ce aceasta a fost trimisă în judecată la sfârşitul săptămânii trecute, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă...
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.