Cele mai citite
 


Dan Voiculescu: Dacă sistemul sanitar nu devine o prioritate naţională, tragediile vor continua
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, vicepreşedinte al Senatului, consideră că, dacă statul român, aflat într-un moment de degradare fără precedent, nu face din sistemul sanitar o prioritate naţională, tragediile vor continua.
În opinia liderului conservator, prioritizarea presupune alocare de resurse adecvate, precum şi 'leadership' cu competenţe indiscutabile, care să fie acceptat şi respectat de toată comunitatea medicală, tratament corect pentru profesioniştii din sistemul medical.
'Ca membru al Opoziţiei, eu pot doar să propun. Este privilegiul Puterii să schimbe lucrurile în bine. Şi, din păcate, din acest punct de vedere, românii au motive de pesimism', afirmă Dan Voiculescu, într-o postare pe blogul personal.
El susţine că 'sistemul medical românesc este atât de bolnav, încât a ajuns sa ucidă zilnic'.
'Sistemul favorizează eroarea sau iresponsabilitatea individuală - acolo unde ea poate să apară. Sistemul pune în umbră şi tinde să blocheze performanţa medicală excepţională - caracteristica doctorilor români', susţine Dan Voiculescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mircea Geoană: Este nevoie de o adevărată revoluţie în sistemul de sănătate din România Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, spune că în cazul în care nu se găseşte ''un tratament rapid, serios şi durabil'' la criza din sistemul sanitar românesc, aceasta riscă să se transforme în una dintre ''cele mai complicate crize de natură socială, economică şi poate chiar politică pe care a traversat-o...
Politicienii dau prioritate problemelor economice şi în 2011 - grupaj II Bucureşti, 3 ian /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Puterii şi Opoziţiei au indicat aproape aceleaşi priorităţi pentru 2011, dar se gândesc la formule diferite de guvernare care să le pună în aplicare.
Franks(FMI) despre sistemul sanitar românesc: Este o maşină veche, poluantă, consumă 30l/100 km Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional /FMI/ consideră că România trebuie să facă o reformă profundă a sistemului sanitar, aceasta fiind o prioritate de vârf după reformele în domeniul salarizării şi pieţei muncii, a declarat vineri, pentru AGERPRES vicepreşedintele Comisiei de buget-finanţe a...
Politicienii dau prioritate problemelor economice şi în 2011 Bucureşti, 24 dec /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Puterii şi Opoziţiei au indicat aproape aceleaşi priorităţi pentru 2011, dar se gândesc la formule diferite de guvernare care să le pună în aplicare.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Vasile Cepoi: Sistemul sanitar are scopul de a proteja populaţia faţă de riscurile financiare Sistemul sanitar are scopul de proteja populaţia faţă de riscurile financiare determinate de boală, adică, acele costuri care constituie o povară pe care persoana respectivă nu o poate suporta, a declarat luni în cadrul unei mese rotunde Vasile Cepoi, consilier al premierului.