Cele mai citite
 


Braşov: Controale la unităţile sanitare
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate şi Asistenţă Medicală din cadrul Consiliului Judeţean, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, vor declanşa, începând de joi, controale la secţiile UPU şi ATI din principalele spitale din Braşov.
Verificările vor viza în principal starea aparaturii şi felul în care se asigură întreţinerea acesteia, precum şi dacă există planuri de evacuare în caz de incendiu. În cadrul acestui control se va cerceta şi dacă garda medicală este asigurată conform normativelor în vigoare.
Principalele unităţi sanitare vizate sunt Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Maternitatea, Spitalul Clinic de Copii şi Spitalul de Neurologie.
'La mijlocul săptămânii viitoare vom avea rezultatele acestui control şi vom şti exact ce avem de făcut', a spus şeful Direcţiei de Sănătate şi Asistenţă Medicală, Gabriel Stanciu. Această Direcţie a fost înfiinţată la 1 august, în cadrul Consiliului Judeţean.
Spitalele din judeţul Braşov au, în prezent, suficiente cadre pentru a asigura desfăşurarea în bune condiţii a activităţii, în ciuda faptului că există un număr destul de mare de medici care pleacă în străinătate sau către unităţile sanitare private.
'Nu avem secţii nefuncţionale în spitale. Probabil peste câţiva ani, când se va face schimbul de generaţii, nu vom mai avea cu cine să-l facem. Dar deocamdată, nu aş spune că nu avem cu cine lucra în spitalele din Braşov. Sunt şi cadre medicale care doresc să plece în străinătate. Chiar marţi am semnat trei certificate pentru plecare', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Colegiului Medicilor Braşov, doctorul Gabriel Morar.
Acesta a explicat că există o uşoară creştere, faţă de anul trecut, a numărului acestor medici şi că el, personal, a semnat, de la începutul anului până acum, 20 de certificate pentru plecarea în străinătate. Cele mai multe dintre acestea au fost solicitate de medici rezidenţi. 'Totuşi, nu toţi rămân. Unii testează piaţa, alţii găsesc ceea ce doresc şi rămân, dar am avut şi cazuri când s-au întors în ţară', a spus Gabriel Morar.
Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, doctorul Adrian Albotă, a declarat şi el pentru AGERPRES, că spitalul are câteva zeci de posturi libere, dar, din cauza fondurilor nu a scos la concurs decât 10, pentru secţiile ATI, UPU, cardiologie, ortopedie.
'Pentru ATI am scos la concurs două locuri, pentru că este secţia de unde, în ultimii 10 ani, au plecat şase medici, în primul rând din cauza salariilor. Oricum, există o nemulţumire totală în rândul personalului medical, care s-a trezit cu o reducere a salariilor de 40 la sută, nu de 25, aşa cum s-a spus. Există pericolul ca, în următoarea perioadă, să plece şi alte cadre medicale, mai ales dacă ţinem cont că, în municipiul Braşov, sunt în construcţie două spitale private care au nevoie de cadre medicale', a mai spus Albotă.
La rândul său, directorul Direcţiei de Sănătate şi Asistenţă Medicală, Gabriel Stanciu, a declarat că nu există secţii în spitale care să nu aibă minimul de personal necesar pentru funcţionare.
'Nu am fost informat că ar fi asemenea cazuri. Spitalele au acum posibilitatea de a scoate posturi la concurs în limita fondurilor. După trecerea acestora în subordinea Consiliului Judeţean, metodologia de organizare a concursurilor a fost simplificată', a spus Gabriel Stanciu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Lipsă de cadre medicale, aparatură veche şi neperformantă în spitale Lipsă acută de personal medical, aparatură în mare parte veche şi neperformantă, nereguli la instalaţiile de gaz, electrice şi de stingere a incendiilor - aceasta este concluzia unui control efectuat la spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Braşov, a declarat joi, într-o conferinţă de presă,...
Braşov: Centru de pediatrie inaugurat de o reţea privată cu 90% din medici de la spitalul de specialitate de stat Un Centru de pediatrie care oferă pacienţilor asistenţă medicală non-stop a fost inaugurat joi, la Braşov, de o reţea privată de sănătate, în unitate urmând să lucreze în proporţie de 90% specialiştii de la Spitalul de Copii din municipiu, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Maria Mitrică, coordonatoarea...
Braşov: Un număr de 31 de farmacii din judeţ, pregătite să acorde asistenţă medicală în perioada caniculei Un număr de 31 de farmacii din judeţul Braşov, dintre care 19 în municipiul reşedinţă, vor acorda asistenţă medicală de specialitate în perioada caniculei, potrivit unei decizii luată marţi în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, desfăşurată la Prefectura Braşov.
Braşov: Medicina de urgenţă, domeniul cu cele mai spectaculoase progrese, susţine preşedintele Asociaţiei Serviciilor de Ambulanţă Medicina de urgenţă şi sistemul român naţional de urgenţă reprezintă domeniul în care s-au obţinut cele mai spectaculoase progrese, cele mai bune rezultate, cea mai bună recunoaştere internaţională România având-o pe acest domeniu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Cristian Grasu, preşedintele...
Braşov: Deschiderea serviciului de urgenţe stomatologice aşteaptă de un an aprobarea Ministerului Sănătăţii Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov aşteaptă de aproape un an aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru deschiderea în cadrul unităţii medicale a unui serviciu de urgenţe stomatologice, pentru care există deja spaţiul şi aparatura necesară achiziţionată anul trecut cu fonduri de la Consiliul Judeţean...
Bihor: Asistenţa medicală de urgenţă, sub o singură comandă în Oradea Asistenţa medicală de urgenţă în Oradea va funcţiona unitar, sub o singură comandă, prin comasarea celor două mari structuri din municipiu care funcţionează la Spitalul Municipal şi la Spitalul Judeţean, a anunţat marţi primarul Ilie Bolojan.