Cele mai citite
 


Familia unui bebeluş cere Poliţiei să ancheteze faptul că au fost informaţi în mod fals despre decesul acestuia
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Familia unuia dintre bebeluşii transferaţi la spitalul Grigore Alexandrescu după explozia de luni de la Maternitatea Giuleşti, a anunţat miercuri că va cere Poliţiei Capitalei să investigheze cum a fost posibil să fie anunţată în mod fals în legătură cu moartea acestuia.
'Vrem să ştim din ordinul cui a trebuit să se dea acel telefon? Vrem să ştim cine i-a dat ordin să dea telefon? Poliţia Capitalei va investiga mai mult. Nu o să lăsăm aşa', au spus părinţii, la ieşirea din spital.
Bebeluşul care a fost născut luni dimineaţă la orele 8,30 este în continuare în stare foarte gravă de el ocupându-se atât medici de la Grigore Alexandrescu cât şi cadre medicale venite de la Maternitatea Giuleşti.
'Toate serviciile sunt de excepţie aici. Ne pare rău doar pentru ce s-a întâmplat mai devreme', au mai spus părinţii sugarului.
Bebeluşul are 2,300 şi este cel mai mare dintre cei şapte aduşi la Grigore Alexandrescu.
Andrei Dragomirescu, a fost anunţat, miercuri dimineaţa, de faptul că bebeluşul său, care a suferit arsuri în tragedia de la Giuleşti, ar fi decedat. 'Mi-a murit copilul astăzi dimineaţă, mergem să facem formalităţile. Medicii ne-au spus că s-a făcut tot ce le-a stat în putinţă. A fost cam singurul care a avut cele mai multe arsuri pe suprafeţele cele mai întinse (...) M-a sunat Poliţia Capitalei, mi-au transmis condoleanţe. Noi tot mai speram. Mi s-a spus ieri că este în stare gravă şi astăzi am văzut din nou la televizor că este în stare gravă', le-a declarat jurnaliştilor Andrei Dragomirescu.
Întrebat dacă va da în judecată spitalul, tatăl a spus că mai întâi trebuie să se liniştească şi apoi va lua o decizie, pentru că 'trebuie să se facă dreptate într-un fel' .
El a relatat că copilul lui s-a născut prematur, avea 2,3 kg şi nu a avut nevoie de aparate.
În continuare, bărbatul a spus că nu a dat bani medicului la naştere, însă a plătit diverse sume asistentelor, de fiecare dată când dorea să vadă copilul şi este posibil
'Plăteam de fiecare dată când rudele mele doreau să vadă copilul, plăteam când vroiam să intrăm acolo. Cred că am plătit exact asistenta care care a lipsit în perioada aia (n.r. când a avut loc incendiul)', a precizat bărbatul.
Întrebat dacă doreşte să transmită ceva cadrelor medicale şi asistentei respective, Andrei Dragomirescu a răspuns: 'Aş vrea să fie puţin pârjoliţi cum a fost micuţul meu. Aş vrea să simtă şi ei ce a simţit micuţul meu'.
Ulterior, informaţia, care nu a fost confirmată de niciun oficial medical, a fost dezminţită de Tudor Peiu, preotul spitalului Grigore Alexandrescu.
'A fost anunţată o familie că i-a murit un copil, este o greşeală. Toţi copiii care se află aici, inclusiv acel copil despre care se spunea că a murit, trăieşte. Este într-o situaţie din punct de vedere medical pe care o comunică doar medicii, eu mă pronunţ numai asupra acestui fapt că a fost o minciună. Cineva, probabil, care se grăbeşte să dea o ştire de prima mână. Părinţii erau la primărie să declare copilul şi s-au întors de acolo, au constatat că, copilul lor trăieşte şi sunt aici în spital şi acum. Ei intenţionau să-şi declare copilul, dar, între timp, primind telefon că a murit acel copil s-au dus să declare decesul şi li s-a spus că nu pot declara fără un act de la spital, a 'afirmat părintele Tudor Peiu.
El a mai spus că bebeluşul are trei zile. 'Faptul că aceşti copii trăiesc până în clipa de faţă arată că ei sunt într-o situaţie mai bună decât aceea când au fost aduşi. Ajutorului lui Dumnezeu i se adăugă şi ajutorul neprecupeţit al medicilor', a spus părintele Peiu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Încă un bebeluş dintre victimele tragediei de la Giuleşti a murit Bucureşti, 12 sep /Agerpres/ - Un nou-născut adus la spitalul Grigore Alexandrescu după incendiul de la Maternitatea Giuleşti a murit, duminică, ridicând la şase bilanţul bebeluşilor morţi în tragedia produsă în luna august.
Ultimul bebeluş internat cu arsuri la Spitalul ''Grigore Alexandrescu'' a fost externat Ultimul bebeluş dintre cei opt aduşi la Spitalul Clinic ''Grigore Alexandrescu'' în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti a fost externat miercuri.
Alţi doi bebeluşi externaţi de la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' Alţi doi bebeluşi care au suferit arsuri în incendiul de la Maternitatea Giuleşti au fost externaţi marţi seara de la Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu'.
Un al patrulea bebeluş de la Maternitatea Giuleşti a murit Încă un nou-născut de la Maternitatea Giuleşti din Capitală a murit în timpul nopţii de luni spre marţi, la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, numărul bebeluşilor decedaţi în urma incendiului ridicându-se astfel la patru.
Nouă cadre medicale, decorate prin decret prezidenţial Preşedintele Traian Băsescu a decorat mai multe cadre medicale din Bucureşti pentru modul în care au acţionat în luna august a acestui an în cazul bebeluşilor salvaţi din incendiul de la Maternitatea Giuleşti, potrivit unui decret prezidenţial publicat, luni, în Monitorul Oficial.
Starea celor şase bebeluşi internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu, staţionară Starea celor şase nou-născuţi prematur, care au fost afectaţi de arsuri şi leziuni inhalatorii în accidentul colectiv petrecut la maternitatea Giuleşti, este staţionară.