Cele mai citite
 


Un nou vaccin împotriva cancerului de col uterin
miercuri, 24 octombrie 2007   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Compania GlaxoSmithKline (GSK) a lansat săptâmâna trecută vaccinul Cervarix împotriva cancerului de col uterin. Acest vaccin a fost lansat în toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene şi este indicat pentru prevenţia leziunilor cervicale precanceroase de grad înalt (neoplazie cervicală intraepiteliană de grad II şi III) şi a cancerului de col uterin determinat de Papillomavirus Uman (HPV), tipurile 16 şi 18. Indicaţia se bazează pe datele clinice generate la fete şi femei cu vârste cuprinse între 10 şi 25 de ani.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Diagnosticarea infecţiilor cu HPV şi prevenţia cancerului de col uterin În fiecare an, în întreaga lume, au fost înregistrate mai mult de 400.000 de cazuri noi de cancer de col uterin şi s-au raportat mai mult de 200.000 de cazuri de deces datorate cancerului de col uterin, făcând din acest tip de cancer a doua cauză de deces după cancerul de sân.
Mecanismele si diagnosticul infectiei cu HPV Afla care sunt mecanismele prin care se produce infectia cu HPV si cum poate fi aceasta diagnosticata.
Opt tipuri de papiloma virusuri, responsabile de 90% din cazurile de cancer de col uterin Opt tipuri de papiloma virusuri (HPV) sunt responsabile de peste 90% din numărul cancerelor de col uterin diagnosticate în lume, conform unui vast studiu asupra genotipurilor HPV, conform publicaţiei online The Lancet Oncology, transmite AFP.
Călăraşi: Peste 360 de persoane, vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 360 de persoane de sex feminin au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin în judeţul Călăraşi, în cadrul campaniei de vaccinare HPV.
Depistarea cancerului de col uterin s-ar putea face printr-un test de urină (studiu) Testele de urină pentru depistarea prezenţei papilomavirusului uman (HPV), care stă la baza celor mai multe tipuri de cancer de col uterin, ar putea fi o alternativă la testul Papanicolau convenţional, potrivit unui studiu publicat miercuri, de un colectiv de cercetători britanici pe pagina de internet...
Săptămâna europeană de prevenire a cancerului de col Cea de-a patra ediţie a Săptămânii de Prevenire a Cancerului de Col Uterin (European Cervical Cancer Prevention Week - ECCPW) se va desfăşura în perioada 24 - 30 ianuarie, fiind un eveniment anual paneuropean organizat de Asociaţia Europeană împotriva Cancerului de Col Uterin (ECCA).