Cele mai citite
 


Cristi Minculescu va fi externat în două săptămâni
marţi, 14 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 14 aprilie /Agerpres/ - Solistul trupei Iris, Cristi Minculescu, va fi externat în cel mult două săptâmâni, a declarat, pentru AGERPRES, managerul trupei, Cosmin Nicoară, la întoarcerea din Germania.

"S-a bucurat mult că ne-a văzut. Am fost, în afară de familie, primii vizitatori. Ceea ce îşi doreşte cel mai mult este să revină acasă şi pe scenă. Doctorul a spus că externarea se va produce cel mai probabil în două săptămâni, zece zile", a declarat Nicoară.

El a mai afirmat că, în prezent, artistul face fizioterapie şi cel mai important pentru el este să ia în greutate. Potrivit managerului, membrii trupei Iris vor merge şi ei la sfârşitul săptămânii la Spitalul Universitar din oraşul german Regensburg, pentru a-l vizita pe colegul lor.

Medicii din Regensburg au dat publicităţii, în urmă cu două săptămâni, un comunicat prin care arătau că operaţia de transplant de ficat la care a fost supus Cristi Minculescu a fost un succes. Atât Cristi, cât şi soţia sa, Rodica, sunt bine, iar ficatul donat a început să funcţioneze.

Solistul trupei Iris a mai fost supus altor trei operaţii, din cauza mărimii diferite dintre ficatul extirpat şi grefa de la soţia sa. Şi de aceste operaţii artistul a trecut cu bine.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat, pe 24 februarie, că toate costurile operaţiei de transplant de ficat vor fi decontate din fondul asigurărilor de sănătate.

Trupa Iris a fost înfiinţată în 1976 de Nuţu Olteanu (chitară) şi Emil Brando (bass), cărora li s-a alăturat bateristul Nelu Dumitrescu. Trupa a trecut prin numeroase schimbări de formulă, cea mai reprezentativă fiind cea care a avut în componenţă cuplul de chitarişti Nuţu Olteanu - Adrian Ilie, solist fiind Cristian Minculescu.

Formula actuală (din 1986) a formaţiei îi include pe Valter Popa (chitară), Nelu Dumitrescu (baterie), Doru "Boro" Borobeică (bass), Cristian Minculescu (voce). AGERPRES/(Florentina Simion)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bazac: Guvernul va sprijini 7 persoane pentru transplant în străinătate Bucureşti, 14 aprilie /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat miercuri că Guvernul a decis acordarea de ajutoare pentru şapte persoane care urmează să fie supuse unor operaţii de transplant în străinătate.
Cristi Minculescu s-a întors în ţară Bucureşti, 21 aprilie /Agerpres/ - Solistul tupei Iris, Cristi Minculescu, s-a întors, joi după-amiază, în România, după operaţia de transplant de ficat la care a fost supus în urmă cu trei săptămâni la o clinică din Germania.
Cristi Minculescu a trecut cu bine şi peste a doua intervenţie chirurgicală Bucureşti, 27 mar /Agerpres/ - Solistul trupei rock Iris, Cristi Minculescu, a suportat, joi seara, a doua intervenţie chirurgicală trecând cu bine şi de această etapă, a declarat pentru AGERPRES, managerul trupei, Cosmin Nicoară.
Cristi Minculescu a fost scos de la terapie intensivă Bucureşti, 8 aprilie /Agerpres/ - Solistul trupei Iris, Cristi Minculescu, a fost scos de la secţia de terapie intensivă a Spitalului Universitar din oraşul german Regensburg şi va intra într-o perioadă efectivă de recuperare, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, managerul trupei, Cosmin Nicoară.
ŞTIINŢÃ: Primul transplant hepatic din România Primul transplant de ficat efectuat în România a avut loc în 1997, la Institutul Clinic Fundeni (în prezent centrul de Chirurgie Generală şi Transplant hepatic Fundeni). Autorul acestei intervenţii este prof. dr. Irinel Popescu.
Un transplant de ficat între doi seropozitivi a fost efectuat în premieră mondială încă din octombrie trecut O echipă de chirurgi elveţieni a realizat în octombrie 2015, în premieră mondială, un transplant de ficat între două persoane cu HIV, se arată într-un comunicat difuzat la Geneva după o perioadă de şase luni în care pacientul a fost ţinut sub observaţie. Anunţul, care a făcut obiectul unui articol apărut...