Cele mai citite
 


Dolj: PNL avertizează cu privire la pericolul producerii unei 'tragedii Giuleşti' la SJU Craiova
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele PNL Craiova, dr. Cristina Calangiu, fost manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES că doreşte să atragă atenţia încă o dată autorităţilor locale şi Ministerului Sănătăţii că dacă cablurile electrice foarte vechi, uzate fizic şi moral din subsolul SJU Craiova nu vor fi înlocuite, ar putea apărea oricând o tragedie mai mare decât cea de la Maternitatea Giuleşti.
'În calitate de fost manager al SJU Craiova doresc să atrag pentru a mia oară atenţia Consiliului Judeţean Dolj şi Ministerului Sănătăţii asupra pericolului reprezentat de starea subsolului tehnic al spitalului care poate oricând crea probleme de aceeaşi natură ca la Maternitatea Giuleşti, dar mult mai grave, dacă cablurile electrice foarte vechi, uzate fizic şi moral nu vor fi înlocuite', a spus Calangiu.
PNL Craiova a solicitat, miercuri, Primăriei Craiova ca în cel mai scurt timp să creeze o comisie care să evalueze riscurile de accidente din toate spitalele din localitate. PNL Craiova a solicitat, de asemenea, Primăriei ca, în situaţia în care vor fi găsite disfuncţionalităţim să aloce de urgenţă fondurile necesare pentru remedierea problemelor cu risc crescut.
'Tragedia produsă luni, 16 august a.c., la Maternitatea Giuleşti, a îndoliat sufletul tuturor celor care au aflat ştirea. Şi ne-a adus aminte că România are şi această problemă: sănătatea şi sistemul sanitar. Într-o ţară decentă, ministrul Sănătăţii şi-ar fi dat imediat demisia. Dar nu asta e important acum. Acum s-ar impune o analiză realistă şi foarte rapidă a situaţiei tehnice a tuturor spitalelor şi trecerea printre priorităţile absolute ale Guvernului şi administraţiilor locale a remedierii deficienţelor tehnice care pun în pericol siguranţa pacienţilor şi a salariaţilor', a mai afirmat Cristina Calangiu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova are un nou manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova are, începând de joi, un nou manager în persoana conf.univ.dr.Florin Petrescu care a mai îndeplinit această funcţie în mai multe rânduri în ultimii 15 ani.
Dolj: Corpul de Control al MS a început verificările la SJU Craiova după moartea pacienţilor operaţi de obezitate Reprezentanţi ai Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii au demarat, luni, verificări la Spitalul Judeţean de Urgenţă după decesul a doi din nouă pacienţi operaţi de obezitate morbidă cu sprijinul unor medici din Franţa, potrivit unor surse medicale.
Dolj: Curtea de Apel Craiova a respins contestaţia fostului viceprimar Calangiu împotriva deciziei de arestare preventivă Curtea de Apel Craiova a respins, marţi, contestaţia formulată de Cristina Calangiu, fost viceprimar al Craiovei, împotriva deciziei Tribunalului Dolj de arestare preventivă pentru trafic de influenţă.
Dolj: Federaţia Sanitas solicită MS să rezolve problema sporurilor acordate disproporţionat la UPU Craiova Filiala Dolj a Federaţiei Sanitas a solicitat conducerii Ministerului Sănătăţii să se implice în rezolvarea problemei sporurilor care se acordă disproporţionat salariaţilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe /UPU/ din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.
Dolj: Modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, între investiţiile din acest an ale Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, miercuri, că modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova se află pe lista investiţiilor CJ din acest an, 'pentru că domeniul sănătăţii este unul prioritar'.
Dolj: Modernizarea ambulatoriului Spitalului Judeţean, întârziată cu peste doi ani pentru nerespectarea normelor sanitare Proiectul de modernizare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova a fost întârziat doi ani şi jumătate, pentru că firma care l-a realizat iniţial nu a respectat normele sanitare şi de securitate la incendiu, apoi şi-a încetat activitatea în România, motiv pentru care Consiliul Judeţean...