Cele mai citite
 


Covasna: Maternitatea din Târgu Secuiesc, asaltată de mămici
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul municipal din Târgu Secuiesc, care dispune de una dintre cele mai moderne Maternităţi din ţară, este 'luat cu asalt' de numeroase paciente din afara judeţului.
Directorul Spitalului, Kelemen Andras, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că 60% dintre femeile care doresc să nască aici provin din alte judeţe, în special din cele învecinate, cum ar fi Braşov sau Harghita.
'Avem condiţii foarte bune, mămicile sunt cazate în saloane cu două paturi, în aceeaşi încăpere cu bebeluşii', a declarat Kelemen Andras, care spune că spitalul dispune de aparatură medicală ultramodernă şi specialişti foarte buni, atât la secţia de Neonatologie, cât şi la cele de Obstetrică-Ginecologie şi Pediatrie.
Kelemen Andras afirmă însă că este îngrijorat din cauza lipsei de medici şi asistente care se manifestă tot mai acut la nivel naţional. În opinia sa, tragedia de luni de la Maternitatea Giuleşti din capitală, în urma căreia patru nou-născuţi au murit, iar alţi şapte sunt în stare gravă, nu s-ar fi petrecut dacă secţia de terapie intensivă în care se aflau bebeluşii ar fi fost supravegheată de patru-cinci asistente şi de una singură.
Directorul spitalului din Târgu Secuiesc a fost numit în acest an consilier onorific al ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, drept recunoaştere a rezultatelor remarcabile pe care le-a obţinut în fruntea acestei instituţii.
Spitalul a fost inaugurat în anul 2006 şi de atunci a reuşit să adune aproape 800.000 de euro numai din sponsorizări, iar banii au fost investiţi în modernizarea şi dotarea cabinetelor şi laboratoarelor.
Cu prilejul vizitei de lucru pe care a efectuat-o în primăvară la Târgu Secuiesc, Cseke Attila a declarat că acest spital reprezintă 'un exemplu pozitiv despre ceea ce poate face o echipă de oameni sufletişti', care, în ciuda crizei şi lipsei de finanţare, a reuşit să înscrie această instituţie printre cele mai moderne din ţară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aparatură medicală pentru secţia de nou-născuţi a maternităţii din Braşov donată de Organizaţia Salvaţi Copiii Organizaţia Salvaţi Copiii a donat marţi spitalului de Obstetrică şi ginecologie "dr. I.A. Sbârcea" din Braşov un monitor electroencefalograf pentru secţia de nou-născuţi în valoare de 22.600 de euro, după ce în urmă cu un an maternitatea braşoveană a fost dotată şi cu alte echipamente de ultimă generaţie...
Aparatură medicală în valoare de 75.000 de dolari, donată Spitalului 'Grigore Alexandrescu' Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Aparatură medicală în valoare de 75.000 de dolari a fost donată miercuri Departamentului de Terapie Intensivă Nou-născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' de Grupul Rompetrol.
Aparatura medicală de la Maternitatea Giuleşti este trimisă la Petroşani pentru expertiză Aparatele medicale de la Secţia Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti sunt încărcate vineri într-un camion al Jandarmeriei şi vor fi transportate la Petroşani pentru a fi supuse unei expertize.
Incendiul de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat Incendiul izbucnit în Secţia de Anestezie - Terapie Intensivă pentru nou-născuţi de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat, cauza fiind una de natură electrică, se arată în raportul de expertiză întocmit de experţii Institutului...
Iaşi: Aparatură medicală de ultimă generaţie, donată Spitalului de Pediatrie ''Sfânta Maria'' Spitalul de Pediatrie ''Sfânta Maria'' din Iaşi a primit, joi, echipamente medicale în valoare de 41.000 de euro drept donaţie din partea unei organizaţii neguvernamentale.
Harghita: Un nou proiect European pentru dotarea şi modernizarea ISU şi SMURD Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD Harghita vor fi dotate cu echipamente moderne în cadrul unui proiect European care are ca scop îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă.