Cele mai citite
 


UPDATE Ministrul Sănătăţii cere primarului general destituirea conducerii Maternităţii Giuleşti
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, i-a cerut miercuri primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să destituie echipa managerială de la Maternitatea Giuleşti, având în vedere deficienţele constatate în urma anchetei aflate în curs de desfăşurare în legătură cu tragedia produsă luni seara.
'Având în vedere subordonarea care există la Maternitatea Giuleşti faţă de Primăria Municipiului Bucureşti, cer în mod oficial primarului general al Municipiului Bucureşti, domnul Sorin Oprescu, să destituie întreaga echipă managerială de la Maternitatea Giuleşti, din cauza deficienţelor care au fost constatate până acum, din datele preliminare care reies din ancheta care se află în curs de desfăşurare', a declarat Attila Cseke.
Ministrul a reamintit că, începând din anul 2008, conform hotărârii Guvernului 1568/2008, Spitalul clinic de Obstetrică-Ginecologie 'Panait Sârbu' se află în administrarea şi sub managementul Primăriei Municipiului Bucureşti.
'Din punct de vedere al managementului acestei unităţi sanitare cu paturi, Ministerul Sănătăţii, de doi ani, nu exercită nicio atribuţie asupra spitalului respectiv, astfel încât singura posibilitate de sancţionare, analiză şi revocare a managementului aparţine Primăriei Municipiului Bucureşti. Drept pentru care solicit domnului primar general să ia aceste măsuri urgent', a spus el.
Potrivit lui Cseke, în toate cazurile în care a fost vorba de spitale din subordinea Ministerului Sănătăţii măsurile necesare au fost luate imediat, concertat, atunci când s-a constatat că au existat greşeli.
'Aşa cum ministrul Sănătăţii în cazuri, din fericire, nu similare, dar unde s-au constatat evenimente care au impus asemenea măsură - şi mă gândesc la cazul Slatina - dacă vă amintiţi bine, în jumătate de zi, toţi cei responsabili au fost demişi de ministrul Sănătăţii. Era vorba de un spital judeţean de urgenţă care era în subordinea Ministerului Sănătăţii şi am cerut şi desfacerea contractelor de muncă ale celor doi medici consideraţi vinovaţi', a exemplificat el.
Ministrul a precizat că va formula solicitarea către primarul general al Capitalei, în mod oficial, în scris.
'Regret oarecum că acest eveniment tragic produs acum două zile a fost oarecum politizat în mass-media şi în societate. Eu cred că nu ar trebui să politizăm un eveniment atât de tragic, ci să încercăm să îi ajutăm pe cei care sunt nevoiaşi în acest moment - şi Ministerul Sănătăţii va face tot posibilul în acest sens - şi să tragem toate concluziile care trebuie trase din ancheta care e în curs de desfăşurare', a spus Cseke.
Incendiul de luni de la Maternitatea Giuleşti din Capitală s-a soldat cu moartea a patru nou-născuţi, alţi şapte având prognostic rezervat, fiind internaţi la Spitalul 'Grigore Alexandrescu'.
Procurorii, poliţiştii şi echipe specializate continuă investigaţiile în acest caz.
În timp ce o echipă de specialişti va cerceta sediul maternităţii pentru a stabili cauzele producerii incendiului, echipe de la ANRE, Enel, Romgaz vor face verificări amănunţite la instalaţiile de gaz, electricitate, precum şi la instalaţia de alimentare a sistemului de aer condiţionat în secţia de terapie intensivă.
În paralel, la sediul Poliţiei Capitalei, procurorii şi poliţiştii vor continua audierile, urmând să dea declaraţii părinţi ai bebeluşilor care au fost victime ale tragediei de la Giuleşti. De altfel, aproximativ 15 cadre medicale de la Maternitatea Giuleşti, care au fost de serviciu pe 16 august, au fost audiate, marţi, mai bine de zece ore, la Poliţia Capitalei.
Parchetul General a început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă în cazul tragediei produse la Maternitatea Giuleşti, după cum a anunţat şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, Marius Iacob.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Oprescu despre tragedia de la Giuleşti: Consider că cine greşeşte trebuie să plătească Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a luat în calcul încă de marţi să ceară demisia întregii conduceri a Maternităţii Giuleşti, se precizează miercuri, într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) remis AGERPRES.
Victor Iovici: Primarul General a luat în calcul demiterea echipei manageriale de la Maternitatea Giuleşti Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a luat în calcul demiterea întregii echipe manageriale a Maternităţii Giuleşti încă de marţi, a declarat, miercuri, viceprimarul Victor Iovici.
Ministrul Sănătăţii cere primarului general destituirea conducerii Maternităţii Giuleşti Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, i-a cerut miercuri primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să destituie echipa managerială de la Maternitatea Giuleşti, având în vedere deficienţele constatate în urma anchetei aflate în curs de desfăşurare
Primarul general Sorin Oprescu va fi citat în procesul privind maternitatea Giuleşti Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi citat, alături de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi Administraţia Spitalelor Bucureşti în procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi.
Sorin Oprescu: Se va crea un sistem complementar de asistenţă medicală de urgenţă în Bucureşti Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, au convenit, joi, în privinţa înfiinţării unui serviciu de ambulanţă complementar celui public, care ar avea drept scop o mai bună acoperire a întregului teritoriu al Bucureştiului şi, implicit...
Nouă cadre medicale, decorate prin decret prezidenţial Preşedintele Traian Băsescu a decorat mai multe cadre medicale din Bucureşti pentru modul în care au acţionat în luna august a acestui an în cazul bebeluşilor salvaţi din incendiul de la Maternitatea Giuleşti, potrivit unui decret prezidenţial publicat, luni, în Monitorul Oficial.