Cele mai citite
 


UPDATE:Ministrul Sănătăţii dezminte că şi-ar fi depus demisia din funcţie
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a dezminţit miercuri informaţiile potrivit cărora şi-ar fi depus demisia din funcţie. 'Nu', a răspuns ministrul Sănătăţii, întrebat dacă şi-a depus demisia după tragedia de la Maternitatea Giuleşti.
Întrebat dacă a analizat posibilitatea demisiei ca urmare a tragediei de la spitalul din Slatina, unde un copil a murit înecat cu un bob de porumb, ministrul a spus că în acest caz aşteaptă raportul Direcţiei de Sănătate Publică.
Cseke Attila a precizat însă că a meditat la posibilitatea unei demisii, urmare a tragediei de la Giuleşti, soldată până acum cu moartea a patru nou-născuţi şi rănirea gravă a altor şapte.
'Da, m-am gândit. Între a gândi şi a acţiona există o diferenţă. Sigur că m-am gândit pentru că există ... haideţi să stabilim ceva: subordonarea administrativă a acestui spital faţă de Ministerul Sănătăţii nu există. Deci, vă rog să mergeţi să întrebaţi la cei care au în subordine acest spital. Ministerul Sănătăţii nu are în subordine acest spital', a declarat ministrul.
El a mai precizat că Ministerul nu poate interveni din punct de vedere administrativ în cazul acestei unităţi dar că, din punct de vedere medical, la acest spital nu s-au constatat probleme cu lipsa de medicamente sau de materiale sanitare.
'Din punct de vedere al răspunderii morale, eu cred că există o răspundere morală a ministrului sănătăţii, drept pentru care v-am dat răspunsul pe care vi l-am dat', a admis ministrul.
El a mai precizat că nu a fost abordat subiectul demisiei sale în şedinţa de guvern de miercuri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Raportul anchetei de la Maternitatea Câmpulung Muscel este incomplet Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a primit luni raportul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş privind ancheta desfăşurată în cazul celor doi nou-născuţi din Maternitatea Spitalului Câmpulung Muscel, însă a decis ca o echipă a Ministerului Sănătăţii să se deplaseze la unitatea medicală şi să efectueze...
Cseke Attila: Maternitatea Giuleşti va fi redeschisă după finalizarea anchetei Maternitatea Giuleşti va fi redeschisă după finalizarea anchetei, a declarat miercuri, la Palatul Victoria, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
UPDATE Ministrul Sănătăţii cere primarului general destituirea conducerii Maternităţii Giuleşti Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, i-a cerut miercuri primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să destituie echipa managerială de la Maternitatea Giuleşti, având în vedere deficienţele constatate în urma anchetei aflate în curs de desfăşurare în legătură cu tragedia produsă luni seara.
Bănicioiu: Spitalul din Slatina va fi o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat vineri, la Slatina, că Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) va constitui o prioritate pentru minister, în condiţiile în care această unitate sanitară nu a mai fost reabilitată din anul construcţiei, 1972 şi în prezent nu are tomograf funcţional.
Ministrul Sănătăţii a cerut ca până la 15 aprilie DSP Bucureşti să rezolve neregulile Bucureşti, 29 mar /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut marţi Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti ca, până la 15 aprilie, să rezolve problemele care au fost constatate în managementul resurselor umane anul trecut, sub vechea conducere.
Marko Bela: Nu se pune problema demisiei ministrului Cseke Attila Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, miercuri, la Cluj, că nu se pune problema demisei ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, ca urmare a tragediei de la Maternitatea Giuleşti, unde patru nou-născuţi şi-au pierdut viaţa într-un incendiu.