Cele mai citite
 


Gorj: Preşedintele CJ a inspectat Maternitatea Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a efectuat, miercuri, un control la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru a vedea situaţia de spitalizare a mamelor şi bebeluşilor.
'După cele întâmplate la Maternitatea de la Giuleşti, am hotărât să facem o inspecţie şi în cadrul Secţiei de nou-născuţi pentru a vedea care sunt condiţiile din spital. Am discutat cu reprezentanţii unităţii despre asigurarea asistenţei tehnice şi am hotărât ca, împreună cu personalul medical, să ţinem o evidenţă a tuturor modificărilor care apar în această direcţie. E mai uşor să prevenim decât să remediem. De asemenea, am observat că echipamentul din spălătorie este unul destul de vechi, motiv pentru care, una dintre soluţii va fi externalizarea serviciilor de curăţenie, aceasta fiind aplicată şi în cazul alimentaţiei pacienţilor. Mai sunt lucruri de înlocuit şi de modernizat, dar, pentru moment, sunt funcţionale toate', a precizat Ion Călinoiu.
Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Constantin Pălivan, a declarat că, în prezent, o echipă de specialişti verifică instalaţiile electrice din unitatea sanitară.
'În cadrul spitalului, nu avem aparate de aer condiţionat decât acolo unde este imperios necesar. Am avea nevoie de o instalaţie de climatizare, dar mai avem de aşteptat, din cauza lipsei fondurilor. Avem personal specializat care se ocupă de partea electrică, chiar în aceste zile o echipă face verificări. S-au verificat sursele de electricitate şi sursele de oxigen', a precizat Constantin Pălivan.
El a adăugat că la Secţia de Maternitate nu există aparate de aer condiţionat şi nici uşi cu cartele, iar pentru siguranţa mamelor şi a bebeluşilor, în cazul unui incendiu, o uşă de serviciu este în permanenţă deschisă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Un nou-născut suferind de hipoxie, refuzat de Spitalul de Urgenţă din Craiova Reprezentanţii Secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă din Craiova au refuzat internarea în cadrul secţiei a unui nou-născut din municipiul Târgu-Jiu, motivând că nu mai au locuri, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, şefa Secţiei Maternitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu...
Botoşani: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă infirmă o eventuală culpă medicală în cazul bebeluşului mort în Maternitate Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani exclude varianta unei culpe medicale în cazul nou-născutului care a murit, pe 3 septembrie, în timp ce se afla în Maternitate.
Giurgiu: Paciente şi nou-născuţi, evacuaţi din maternitatea Spitalului Judeţean din cauza unui incendiu Şase femei şi opt nou-născuţi care se aflau internaţi la secţia Maternitate de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu au fost evacuaţi în noaptea de vineri spre sâmbătă după ce în salonul de Pretravaliu de la etajul doi a izbucnit un incendiu.
Gorj: Conducerea Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu doreşte să le asigure locuinţe de serviciu medicilor Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu are în plan găsirea de locuinţe de serviciu pentru medicii din alte judeţe care îşi vor desfăşura activitatea în cadrul unităţii, în acest sens existând discuţii cu reprezentanţii municipalităţii, a declarat marţi managerul Tiberiu Tătaru.
Gorj: CJ a alocat circa 2 milioane lei pentru realizarea sediului administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu Consilierii judeţeni au aprobat, miercuri, în cadrul şedinţei ordinare, proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie "Amenajare spaţiu administrativ Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu".
Gorj: Condiţii de spitalizare la standarde europene la secţia ORL a Spitalului Judeţean Lucrările de reabilitare şi modernizare a secţiei ORL din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu se apropie de final, urmând ca în perioada imediat următoare pacienţii să beneficieze de noi condiţii de spitalizare.