Cele mai citite
 


MS vrea să nu mai permită medicilor să lucreze simultan la stat şi la privat
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Ministerul Sănătăţii lucrează la elaborarea unui proiect legislativ conform căruia medicii să nu mai pot lucra simultan în sistemul public şi în cel privat.
'Acest lucru trebuie eliminat, pentru că, din punct de vedere al sistemului medical nu şi-a dovedit eficienţa, iar din punct de vedere al pacientului această soluţie este păguboasă. Practic astăzi ceea ce se întâmplă este următorul lucru: pacientul se duce la spitalul public, dimineaţa, i se fac analizele şi este rechemat la clinica privată de către acelaşi medic, după-amiază, unde mai este de multe ori şi taxat. Deci, practic, pacientul care plăteşte şi contribuţie de sănătate, plăteşte şi după masă o taxă pentru un serviciu efectuat pe banii spitalului public, de către acelaşi medic care lucrează şi în public şi în privat', a argumentat ministrul Attila Cseke.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiect: Ministerul Sănătăţii ar putea avea patru secretari de stat, în loc de trei ministerul Sănătăţii (MS) ar putea avea patru secretari de stat, un subsecretar de stat, un secretar general şi de un secretar general adjunct, prevede un proiect pus în dezbatere publică pe site-ul instituţiei.
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Attila Cseke: Ministerul Sănătăţii nu a propus desfiinţarea vreunui număr de spitale Ministerul Sănătăţii nu a propus un număr de spitale pentru a fi desfiinţate, însă o serie de astfel de unităţi vor fi transformate în alt fel de instituţii de îngrijire socială, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, după o rundă de discuţii în cadrul grupului de analiză privind măsurile...
MS: Proiectul de lege privind veniturile în unităţile medicale, un pas necesar pentru rezolvarea deficitului de personal Proiectul de lege privind realizarea unor venituri suplimentare în unităţile medicale publice care a fost adoptat marţi de Senat reprezintă un pas "absolut necesar" pentru rezolvarea unei probleme majore cu care se confruntă sistemul sanitar românesc - deficitul de personal medical, a afirmat, într-o...
Attila Cseke: SMURD-ul din România a devenit un model şi pentru alte state Târgu Mureş, 24 sep /Agerpres/ - SMURD-ul românesc a devenit un model şi pentru alte state, a precizat, vineri, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, la Târgu Mureş, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare.
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.