Cele mai citite
 


Prahova: Maternitatea, fără senzori de fum şi fără camere de luat vederi
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Ploieşti nu este dotat cu senzori de fum şi nici cu camere de luat vederi, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, managerul unităţii spitaliceşti, doctorul Călin Boeru. Acesta a precizat că va solicita, în acest sens, sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Prahova.
În ceea ce priveşte personalul care lucrează în maternitatea din Ploieşti, Boeru a afirmat că situaţia cea mai gravă se înregistrează la secţia de neonatologie, unde, dintr-un normativ de 15 posturi de medici, doar şase sunt ocupate, unul dintre aceste cadre medicale având deja vârsta de 67 de ani.
Deficit de personal se înregistrează şi la asistente. Dintr-un total de 114 posturi disponibile pe cele trei secţii, respectiv Neonatologie 1, Neonatologie 2 şi Terapie Intensivă, doar 55 sunt ocupate.
Managerul maternităţii a mai spus că niciunul dintre cele două posturi de radiolog din Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Ploieşti nu este ocupat, iar în această unitate lucrează doar patru anestezişti, deşi normativul este de şase.
De asemenea, maternitatea ar mai avea nevoie de 12 infirmiere.
Ultimul concurs a fost organizat în 2009, când s-au prezentat trei medici rezidenţi care sunt, în acest moment, plecaţi la specializare.
Spitalul dispune de 300 de paturi, dintre care 100 sunt doar pe Secţia de Neonatologie.
De la începutul anului şi până acum, la maternitatea ploieşteană s-au înregistrat 2.700 de naşteri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Maternitatea Ploieşti, dotată cu aparate de testare a auzului nou-născuţilor Maternitatea din municipiul Ploieşti a primit, miercuri, două aparate pentru testarea auditivă a nou-născuţilor, acestea fiind furnizate prin intermediul proiectului "Baby hearing" iniţiat de Fundaţia Audiosofia.
Fostul manager al SCJU Arad consideră inoportună mutarea Maternităţii în noua clădire destinată Spitalului TBC Arad, 29 mar /Agerpres/- Fostul manager şi director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Adrian Wiener, consideră inoportună mutarea Secţiei de Obstetrică - Ginecologie a SCJU în noua clădire, destinată iniţial Spitalului TBC şi construită în cartierul Grădişte, scoţând în evidenţă...
Prahova: Fonduri europene de peste două milioane euro pentru maternitatea din Ploieşti Ploieşti, 8 apr /Agerpres/- Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie (SOG) Ploieşti va beneficia de fonduri europene în valoare de peste două milioane de euro prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, banii urmând a fi folosiţi pentru finanţarea a două proiecte.
Prahova: CA al Maternităţii Ploieşti a luat act de solicitarea managerului de încetare a contractului Consiliul de Administraţie (CA) al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Ploieşti a luat act, marţi, de solicitarea şefului unităţii sanitare, Călin Boeru, de încetare a contractului de management, formulată ca urmare a scandalului ce a izbucnit după ce o femeie care fusese consultată la acest spital...
UPDATE Prahova: Managerul Maternităţii Ploieşti a cerut încetarea contractului de management Managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Ploieşti, medicul Călin Boeru, a solicitat încetarea contractului de management cu acordul ambelor părţi, cererea fiind depusă la Consiliul Judeţean Prahova, în administrarea căruia se află spitalul.
Prahova: Femeia diagnosticată cu gripa AH1N1, ţinută în viaţă de aparate Tânăra de 23 de ani care a fost diagnosticată cu virusul gripal AH1N1 se află la secţia de terapie intensivă a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Ploieşti, medicii fiind rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire ale acesteia.