Cele mai citite
 


Tragedia de la Giuleşti: Explozia nu ar fi fost de la un aparat de aer condiţionat, afirmă un expert
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unul dintre lucrătorii unei firme care se ocupă cu aparate de aer condiţionat, chemat de Inspectoratul Teritorial de Muncă să facă o expertiză în cazul incidentului de la Maternitatea Giuleşti a afirmat, miercuri, că explozia nu a fost din pricina aparatului de aer condiţionat.
Vasile Neagu, care participă la expertiza de la Giuleşti, le-a explicat jurnaliştilor aflaţi la Maternitatea Giuleşti, că poliţiştii i-au spus că a existat presiune pe instalaţia de aer condiţionat dar că aparatul nu a explodat şi că cel mai probabil incidentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit la o priză.
El a spus că au venit să vadă ce tip de freon există la aerul condiţionat, acest lucru putându-se observa de pe etichetă care are o serie cu freonul respectiv.
Vasile Neagu a spus că de obicei se folosesc ştechere din Republica Moldova pe prize şi din când în când acestea mai iau foc dar că acest lucru nu se poate şti sută la sută.
El a avansat o posibilitate referitoare la unul dintre factorii care au produs incidentul la instalaţia electrică: 'Problema este că freonul cu care funcţionează această instalaţie produce Folgen care este un gaz de luptă şi care în contact cu flacăra freonul 22 sau 12 produce folgen. Nu explodează, nu este inflamabil, dar devine periculos şi este otrăvitor pentru om. Molecula de folgen la 1.000 de molecule de aer este otrăvitoare, omoară omul. Momentan nu s-a întâmplat efectul acesta. Deci în timpul incidentului nu a explodat aşa ceva, dar mâine o să vedem despre ce este vorba, dacă a fost acel freon 22 sau nu', a spus Vasile Neagu.
El a mai precizat că aparatele de aer condiţionat aflate înăuntru au fost scoase şi luate de anchetatori.
Cercetările de la Maternitetea Giuleşti, derulate pe tot parcursul zilei de miercuri, s-au încheiat în jurul orei 17,00, urmând a fi reluate joi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Incendiul de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat Incendiul izbucnit în Secţia de Anestezie - Terapie Intensivă pentru nou-născuţi de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat, cauza fiind una de natură electrică, se arată în raportul de expertiză întocmit de experţii Institutului...
Aparatura medicală de la Maternitatea Giuleşti este trimisă la Petroşani pentru expertiză Aparatele medicale de la Secţia Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti sunt încărcate vineri într-un camion al Jandarmeriei şi vor fi transportate la Petroşani pentru a fi supuse unei expertize.
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.
Hunedoara: Concluziile expertizei tehnice de la Maternitatea Giuleşti - în două săptămâni Deva, 23 aug /Agerpres/ - Raportul final al expertizei tehnice efectuate de specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani, în cazul echipamentelor distruse de incendiul de la Maternitatea Giuleşti, va fi gata peste...
Medic de la Maternitatea Giuleşti, pus sub urmărire penală Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, vineri, începerea urmăririi penale împotriva medicului Adrian Ioan Toma, şeful secţiei de Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti, pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, care a avut consecinţe deosebit...
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat la Parchetul General Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat joi la Parchetul General, unde procurorii îi vor prezenta materialul de urmărire penală în dosarul privind incendiul soldat cu moartea a şase bebeluşi.