Cele mai citite
 


Constanţa: Peste 60 de persoane au ajuns la spital din cauza caniculei, 13 au decedat
miercuri, 18 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Constanţa, 18 aug /Agerpres/ - Un număr de 61 de persoane s-au prezentat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, în ultimele 10 zile caniculare, cu temperatura corpului în jur de 40?C, iar 13 dintre acestea au decedat.
Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Florian Stoian, a declarat, miercuri, că unii dintre pacienţii respectivi au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) după ce s-au expus la soare, în intervale orare nepotrivite, iar altora li s-a făcut rău acasă sau la locurile de muncă.
Potrivit reprezentantului SCJU, în cazul a patru persoane care şi-au pierdut viaţa decesul a survenit din cauza căldurii, în celelalte situaţii starea de sănătate a pacienţilor agravându-se pe fondul diferitelor boli de care aceştia sufereau.
Doi dintre pacienţii decedaţi din cauza caniculei au fost aduşi cu ambulanţele la spital de la locurile de muncă, respectiv bucătăria unui restaurant din Mamaia şi un punct de lucru al unei firme care execută reparaţii pe autostrada A2.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Un tânăr a decedat la UPU a Spitalului Judeţean; ar fi consumat droguri Un tânăr în vârstă de 26 de ani a decedat marţi seara la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. El ar fi consumat droguri.
Medicii de la Urgenţă nu şi-au făcut datoria, afirmă MS, despre cazul Chauncey Hardy Din raportul de control al Direcţiei de Sănătate Giurgiu rezultă neîndeplinirea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului, ceea ce denotă deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical al Unităţii...
Gorj: Fetiţa care a decedat la UPU a suferit un infract extins Fetiţa de şase ani, care, din cauza unei colici abdominale, a ajuns, miercuri, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, a decedat în urma unui infarct extins, ca urmare a faptului că suferea de sindromul Down.
Arad: Unitatea de Primire Urgenţe a fost inundată, fiind necesară evacuarea Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost inundată, ca urmare ploii abundente care a căzut duminică în Arad. Apa a pătruns de pe acoperiş prin pereţii secţiei inaugurate recent, la finalul lucrărilor de renovare care au durat mai bine de un an.
MS recomandă concedierea medicilor în cazul copilului decedat la spitalul din Slatina Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat propunerea de sesizare a Comisiei de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la încălcarea atribuţiilor din fişa postului de către medicul ortoped de gardă şi şeful secţiei de chirurgie şi ortopedie infantilă, cu recomandarea desfacerii...
Gorj: Fetiţă de şase ani, moartă la Unitatea de Primiri Urgenţe O fetiţă în vârstă de şase ani a decedat, miercuri, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, în ciuda eforturilor medicilor, care au resuscitat-o timp de 45 de minute.