Cele mai citite
 


Veniturile Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate se diminuează cu peste 594 milioane lei, în 2009
marţi, 14 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 14 aprilie /Agerpres/ - Bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pe anul 2009 se diminuează la veniturile din contribuţii de asigurări cu suma de 594,5 milioane lei, potrivit proiectului de ordonanţă privind rectificarea bugetului pe 2009.

Circa 382,7 milioane lei se diminuează la veniturile din contribuţiile de asigurări sociale de sănătate şi 211,8 milioane lei la contribuţiile pentru concedii şi indemnizaţii.

De asemenea, la cheltuieli, se diminează cu suma de 8,9 milioane lei la capitolul "Sănătate", titlul „Cheltuieli de personal", şi cu suma de 3,8 milioane lei la capitolul „Rezerve", subcapitolul „Fond de rezervă al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate", iar excedentul se diminuează cu suma de 581,8 milioane lei.

Potrivit proiectului actului normativ, în bugetul asigurărilor sociale de stat veniturile aferente sistemului public de pensii se diminuează la contribuţiile de asigurări sociale de stat cu suma de 1,57 miliarde lei şi se majorează la subvenţii de la bugetul de stat cu suma de 1,347 miliarde lei. Cheltuielile se diminuează cu suma de 4,1 milioane lei la titlul „cheltuieli de personal" al capitolului „Asigurări şi asistenţă socială", iar excedentul se diminuează cu suma de 221,4 milioane lei.

In ceea ce priveşte veniturile sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, acesta se diminuează cu suma de 9,4 milioane lei la contribuţii de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, iar excedentul acestui sistem se diminuează cu aceeaşi sumă.

In bugetul asigurărilor pentru şomaj veniturile aferente sistemului asigurărilor pentru şomaj se diminuează la contribuţii de asigurări pentru şomaj cu suma de 110,7 milioane lei, iar cheltuielile se majorează la capitolul "Asigurări şi asistenţă socială" cu suma de 328 milioane lei. Acestea se realizează prin majorarea cu 240 milioane lei la titlul "Asistenţă socială", cu suma de 82,5 milioane lei la titlul „Transferuri între unităţi ale administraţiei publice", cu 2,5 milioane lei la titlul „Bunuri şi servicii", cu 7 milioane lei prin introducerea titlului „Dobânzi" şi prin diminuarea cu 4,3 milioane lei la titlul „Cheltuieli de personal", iar deficitul se majorează cu suma de 438,7 milioane lei.

In bugetul asigurărilor pentru şomaj se introduce suma de 10.000 lei, care se asigură prin redistribuire pentru asigurarea cofinanţării asistenţei financiare nerambursabile postaderare de la Comunitatea Europeană.

Veniturile fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale se diminuează la contribuţia angajatorilor cu suma de 20,4 milioane lei şi se diminuează cu aceeaşi sumă excedentul acestui fond.AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cheltuielile totale ale bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2015, estimate la 54,83 miliarde de lei (proiect) Cheltuielile totale ale bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2015 sunt estimate la 54,83 miliarde de lei, din care 54,72 miliarde de lei pentru sistemul public de pensii (99,8%) şi 108,4 milioane lei pentru sistemul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale (0,2%), potrivit proiectului...
Proiectul Legii bugetului de asigurări sociale de stat, avizat favorabil de Comisiile reunite de muncă şi sănătate Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - Comisiile reunite de muncă şi sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat favorabil, miercuri, proiectul Legii bugetului de asigurări sociale de stat pentru 2011, cu 18 voturi pentru şi şase împotrivă.
Franks (FMI): O reducere a contribuţiilor de asigurări de sănătate ar agrava problema sistemului sanitar din România Sistemul sanitar din România nu are nici acum suficiente fonduri, iar o eventuală reducere a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate ar agrava şi mai mult problema, a declarat luni, la Banca Naţională a României /BNR/, şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional /FMI/, Jeffrey Franks.
Proiectul de buget pe 2012: Peste jumătate din venituri vor proveni din CAS şi TVA Peste jumătate din veniturile bugetului general consolidat al statului în 2012 vor proveni din contribuţiile de asigurări sociale /CAS/ şi din taxa pe valoarea adăugată /TVA/, potrivit proiectului bugetului de stat şi proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2012, discutate la această oră...
Doina Pârcălabu:Prin bugetul asigurărilor este asigurată plata pensiilor pentru cei 4,761 milioane de pensionari Bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2012 este construit în aşa fel încât să fie asigurată plata pensiilor pentru cei 4,761 milioane de pensionari aflaţi în evidenţa Casei Naţionale de Pensii, din care 159.000 reprezintă pensionarii ce se află în evidenţa caselor de pensii sectoriale, a declarat...
Câmpeanu: Vom încerca să reducem contribuţia la asigurări sociale cu trei puncte procentuale Autorităţile vor încerca, în bugetul pe anul viitor, să reducă cu trei puncte procentuale contribuţia la asigurări sociale, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Mariana Câmpeanu, la deschiderea Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi.