Cele mai citite
 


Dan Mircea Enescu: Starea bebeluşilor răniţi de la Maternitatea Giuleşti este staţionară, dar gravă
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Starea bebeluşilor răniţi de la Maternitatea Giuleşti este staţionară, dar gravă, prin aceasta înţelegându-se că ei sunt într-un şoc profund, cu nişte 'pierderi lichidiene foarte mari', pierzând litri întregi de soluţii din interiorul organismului care trebuie refăcute de fiecare dată, 'în fiecare zi şi în fiecare secundă', a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Dan Mircea Enescu, directorul Spitalului de Copii 'Grigore Alexandrescu'.
El a explicat că trebuie să examineze organismul fiecărui copil separat, modul în care fiecare bebeluş reacţionează deoarece tratamentul poate diferi pentru un bebeluş de la oră la oră.
'Sunt bebeluşi a căror greutate oscilează între unul şi două kilograme care au afectat peste 60-70% din corp, inclusiv căile respiratorii. Gândiţi-vă, au stat într-un aer irespirabil', a mai spus profesorul Dan Mircea Enescu, de asemenea şi şef al Clinicii de chirurgie plastică şi arsuri de la 'Grigore Alexandrescu'.
Managerul spitalului a apreciat ca foarte binevenită prezenţa colegilor israelini care au sosit în România 'din spirit de solidaritate'. 'Am avut o surpriză deosebit de plăcută atunci când prietenii din Israel au venit în România, din spirit de solidaritate. Pentru mine şi echipa mea a fost benefic să avem a doua opinie', a declarat managerul spitalului.
Şeful echipei de medici israelieni Haik Josef, şeful Departamentului Arsuri din Tel Aviv, a spus că a venit în România cu o parte a echipei sale şi cu foarte mult echipament medical 'pentru cazul în care am fi avut nevoie', pentru a putea examina copiii şi a oferi o a doua opinie.
'Aici am găsit o echipă de profesionişti care lucrează ca atare. Toţi trebuie să înţeleagă că aceste cazuri sunt foarte grave şi că există un mare risc. Nu cred că mai putem face ceva aici, i-am văzut pe copii, starea lor se poate schimba de la un minut la altul, dar sunt îngrijiţi de o echipă profesionistă', a declarat Haik Josef. Medicul israelian a spus că nu poate da informaţii viabile deoarece 'condiţiile se schimbă de la un minut la altul' şi riscă să dea informaţii vechi de peste o oră care să nu mai fie de actualitate. El a apreciat şi modul în care a fost întâmpinat la Bucureşti, spunând că a fost în multe locuri de pe glob, printre acestea aflându-se Uganda sau Cuba, dar în niciun loc nu a fost aşa bine primit ca în România.
Marius Savu, directorul Administraţiei Servicii Medicale din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (ASMPMB), a mulţumit echipei de medici din Israel spunând că a avut intenţia de a discuta un transfer al bebeluşilor răniţi la o clinică din Tel Aviv dar, în final, a renunţat, nefiind necesar.
Marius Savu a spus că la Primăria Capitalei s-a pus şi problema demiterii directorului maternităţii Giuleşti, dar nu a putut da un termen exact când se va face acest lucru. 'Trebuie văzut, dar probabil că se va întâmpla repede acest lucru', a spus directorul ASMPMB.
Marius Savu a declarat că în prezent se încearcă evaluarea daunelor pentru ca în momentul în care se va termina ancheta să demareze lucrările de refacere a zonei afectate de incendiu de la Maternitatea Giuleşti.
'Noi am încercat să evaluăm în plan estimativ daunele în aşa fel încât în momentul în care ni se permite să refacem cât mai rapid această zonă pentru că în momentul de faţă există un deficit de paturi de bebeluşi care nu sunt născuţi la termen pentru că închiderea maternităţii Panait Sârbu a creat această presiune şi ne dorim să o rezolvăm cât mai repede posibil', a spus Marius Savu.
Directorul AMPMB a spus că din cauza lipsei de paturi pentru născuţii prematuri au fost anunţate atât Serviciul de Ambulanţă, cât şi restul maternităţilor din Capitală pentru preluarea acestor sarcini cu risc.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Starea bebeluşilor de la Maternitatea Giuleşti a rămas neschimbată Starea celor şase bebeluşi aduşi luni seară de la Maternitatea Giuleşti la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală nu a suferit modificări importante, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru.
Medici israelieni, în România pentru a ajuta victimele exploziei de la maternitatea Giuleşti Trei medici de la Spitalul Sheba din Tel Hashomer vor sosi în România pentru a ajuta victimele exploziei de la maternitatea Giuleşti din Bucureşti, informează marţi site-ul de ştiri Israel News.
Alţi doi bebeluşi externaţi de la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' Alţi doi bebeluşi care au suferit arsuri în incendiul de la Maternitatea Giuleşti au fost externaţi marţi seara de la Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu'.
Ultimul bebeluş internat cu arsuri la Spitalul ''Grigore Alexandrescu'' a fost externat Ultimul bebeluş dintre cei opt aduşi la Spitalul Clinic ''Grigore Alexandrescu'' în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti a fost externat miercuri.
Încă un bebeluş dintre victimele tragediei de la Giuleşti a murit Bucureşti, 12 sep /Agerpres/ - Un nou-născut adus la spitalul Grigore Alexandrescu după incendiul de la Maternitatea Giuleşti a murit, duminică, ridicând la şase bilanţul bebeluşilor morţi în tragedia produsă în luna august.
Anchetă în derulare după decesul a doi bebeluşi născuţi în Maternitatea Suceava Şeful Secţiei Obstetrică-ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Cristian Irimia, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat marţi pentru AGERPRES că nu există o legătură de cauzalitate între decesul celor doi bebeluşi născuţi în maternitatea suceveană şi bacteria...