Cele mai citite
 


Tragedia de la Giuleşti: Există indicii în privinţa încălcării atribuţiilor de serviciu, spune procurorul Marius Iacob
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În cazul tragediei de la Maternitatea Giuleşti există indicii cu privire la încălcarea atribuţiilor de serviciu din partea mai multor persoane, care nu ar fi respectat regulamentul şi care nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile, a declarat miercuri şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul PÎCCJ, procurorul Marius Iacob, care a participat la o a doua rundă de audieri la Poliţia Capitalei.
El estimează că cercetările, în cursul cărora au fost audiate cadre medicale şi părinţi, se vor finaliza joi.
Marius Iacob a precizat că cercetările sunt derulate de doi procurori şi de aproximativ 30 de poliţişti, fiind implicaţi mai mulţi specialişti. 'Se lucrează încontinuu. Şi la Institutul de Criminalistică se lucrează încontinuu. Vom audia mâine o parte din personalul medical şi o parte dintre părinţi', a precizat procurorul Iacob, adăugând că se vor efectua şi expertize dacă acestea se vor impune.
Coordonatorul anchetei de la Giuleşti a mai precizat că există indicii referitoare la existenţa unei improvizaţii în sala unde a avut loc explozia, dar a adăugat că rezultatele cercetărilor vor fi cele care vor preciza cauza incendiului.
Şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică a confirmat faptul că, timp de 45 de minute de la producerea exploziei, nimeni nu a intrat în salonul în care erau cei 11 nou născuţi şi că instalaţia electrică din secţia unde a avut loc incidentul era improvizată.
Potrivit acestuia, în cursul zilei de joi vor veni rezultatele de la institutul criminalistic - expertizele ADN ale celor 11 nou născuţi. De asemenea, a spus Iacob, urmează să se finalizeze expertiza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere de pe holul maternităţii de la etajul II şi să se finalizeze cercetarea de la faţa locului.
Totodată, a adăugat el, în cursul acestei zilei au fost luate, de la Ministerul Sănătăţii, ordine privind regulamentul care trebuia respectat.
Parchetul General a început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă în cazul tragediei produse la Maternitatea Giuleşti, după cum a anunţat şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, Marius Iacob.
Aproximativ 15 cadre medicale de la Maternitatea Giuleşti, care au fost de serviciu pe 16 august, au fost audiate, marţi, mai bine de zece ore, la Poliţia Capitalei.
În cursul audierilor, au fost aduse o serie de probe din ziua tragicului eveniment petrecut la Giuleşti, între acestea fiind, conform unor surse, imagini de la locul incendiului. Conform aceloraşi surse, a fost audiată şi asistenta de serviciu, aflată în prima parte a zilei în stare de şoc.
Parchetul General a preluat ancheta pe 17 august privind incendiul izbucnit la Maternitatea din Giuleşti din Capitală, soldat cu moartea mai multor nou-născuţi.
Iniţial, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 a deschis un dosar în acest caz, însă prin ordinul procurorului general al României, Laura Codruţa Kovesi, ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, urmând să fie coordonată de şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, Marius Iacob.
Potrivit unui comunicat al Parchetului General, la faţa locului, echipa de procurori şi autorităţile de specialitate au dispus măsuri pentru izolarea zonei afectate, salvarea victimelor, cercetările desfăşurându-se pentru a fi ridicate toate probele în vederea stabilirii cauzelor care au dus la producerea incendiului.
După finalizarea cercetărilor vor fi avansate eventuale variante de anchetă.
Incendiul de luni de la Maternitatea Giuleşti din Capitală s-a soldat cu moartea a patru nou-născuţi, alţi şapte având prognostic rezervat, fiind internaţi la Spitalul 'Grigore Alexandrescu'.
Procurorii, poliţiştii şi echipe specializate continuă investigaţiile în acest caz.
În timp ce o echipă de specialişti va cerceta sediul maternităţii pentru a stabili cauzele producerii incendiului, echipe de la ANRE, Enel, Romgaz vor face verificări amănunţite la instalaţiile de gaz, electricitate, precum şi la instalaţia de alimentare a sistemului de aer condiţionat în secţia de terapie intensivă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Audieri - maraton la Poliţia Capitalei în cazul tragediei de la maternitatea Giuleşti Aproximativ 15 cadre medicale de la maternitatea Giuleşti, care au fost de serviciu pe 16 august, au fost audiate, marţi, mai bine de zece ore, la Poliţia Capitalei.
Dosar incendiu Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată definitiv la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată definitiv joi de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din...
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat la Parchetul General Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat joi la Parchetul General, unde procurorii îi vor prezenta materialul de urmărire penală în dosarul privind incendiul soldat cu moartea a şase bebeluşi.
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitate Giuleşti - reţinută pentru 24 de ore Bucureşti, 23 aug /Agerpres/ - Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost reţinută luni seară, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, urmând ca ea să fie...
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.
Incendiul de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat Incendiul izbucnit în Secţia de Anestezie - Terapie Intensivă pentru nou-născuţi de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat, cauza fiind una de natură electrică, se arată în raportul de expertiză întocmit de experţii Institutului...