Cele mai citite
 


Cluj: Unităţile sanitare dispun de necesarul de medici
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic Judeţean şi Spitalul Clinic de Adulţi - ambele fiind unităţi sanitare nedescentralizate - dispun, la ora actuală, de personalul necesar cu studii superioare, în toate specialităţile medicale.
Directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, doctor Dorina Duma, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că în unităţile sanitare menţionate 'acoperirea cu personal cu studii superioare este foarte bună'.
''Avem medici, farmacişti, chimişti, psihologi, ingineri şi alte categorii de personal cu studii superioare în număr suficient, raportat la normativul de personal pe care îl permite fiecare dintre cele două spitale. Celelalte unităţi sanitare au fost descentralizate, iar relaţiile despre acoperirea cu personal le furnizează, la ora actuală, Consiliile Local şi Judeţean, după caz', a declarat Dorina Duma.
Potrivit acesteia, spitalele Clinice de Urgenţă pentru Copii, de Boli Infecţioase, de Recuperare şi cel de Pneumoftiziologie sunt acum în subordinea Consiliului Judeţean, iar Spitalul Clinic Municipal, în subordinea Consiliului Local. De asemenea, unităţile din teritoriu, respectiv din municipiile Turda, Dej, Huedin, Gherla şi Câmpia Turzii sunt acum în administrarea consiliilor locale.
Directorul DSP Cluj a mai spus că judeţul a fost dintotdeauna privilegiat din punctul de vedere al dotării cu resurse umane, iar posturile scoase la concurs au fost întotdeauna ocupate, astfel că nu se poate vorbi, în acest moment, de o criză de personal specializat.
''Există, nu doar în judeţul Cluj, ci la nivel naţional, specialităţi mai deficitare, precum Anestezie - Terapie Intensivă (ATI), ambele specialităţi foarte grele, cu multă responsabilitate. De obicei, medicii preferă oraşele mari pentru aceste specialităţi, astfel că în teritoriu există acoperire, dar de cele mai multe ori cu unul sau doi medici ATI. Totodată, în specialitatea Radiologie şi în Medicina de laborator, personalul medical are posibilitatea să lucreze şi în sectorul medical privat. Legislaţia prevede ca personalul contractual, fie că e vorba de medici, fie alte categorii cu studii superioare, poate să îşi completeze veniturile prin angajare în sistemul privat de sănătate, în afara timpului de lucru din sistemul public'', a arătat directorul DSP Cluj.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de duminică spre luni, ficatul şi rinichii de la o tânără din Arad, care suferise un accident vascular cerebral.
Harghita: Linia de gardă la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă nu este asigurată complet Linia de gardă la secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc nu este asigurată complet din cauza lipsei medicilor specialişti, iar cazurile de extremă urgenţă vor fi trimise la spitalele din împrejurimi.
Timiş: O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de marţi spre miercuri, ficatul şi rinichii de la o pacientă ce intrase în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular...
Timiş: Prelevare de pancreas, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat vineri dimineaţa, ficatul, pancreasul şi rinichii de la un pacient în vârstă de 49 de ani, din Oradea.
Cluj: Primul master în ATI şi Medicină de Urgenţă pentru asistenţi medicali licenţiaţi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, rezultatele obţinute în derularea unui proiect cofinanţat din Fondul Social European, dedicat creşterii calităţii asistenţei medicale în Anestezie, Terapie Intensivă (ATI) şi Medicina...
Teleorman: Secţia de terapie intensivă a spitalului din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, a declarat miercuri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Mioara Comana, într-o conferinţă de presă, la Alexandria.