Cele mai citite
 


Reportaj: Flori, lumânări şi jucării la poarta Maternităţii Giuleşti
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pe parcursul întregii zile de miercuri, în faţa Maternităţii din Giuleşti, s-au perindat zeci de mămici, care au ţinut să aducă un omagiu celor patru nou-născuţi ce au pierit în urma incendiului declanşat luni.
Singure sau însoţite de soţi sau de copii, femeile au depus pe trotuarul din faţa maternităţii jucării, lumânări şi flori.
După ce a văzut la televizor tragedia ce s-a abătut la Giuleşti, Andreea Edu, de 31 ani, a venit împreună cu fetiţa sa, născută chiar acolo, la maternitate, în urmă cu un an şi jumătate.
Cu ochii în lacrimi, Andreea Edu evocă în faţa jurnaliştilor clipele grele prin care a trecut. Ea a povestit că a născut prematur, iar un medic i-a spus că fetiţa sa va avea mari probleme, fiind diagnosticată greşit cu un sindrom şi malformaţii la inimă. Andreea a fost nevoită să facă o serie de analize, care au costat mulţi bani, însă din fericire copilul nu a avut nimic. Descumpănită, femeia spune acum că nu mai are curajul să mai nască în România. 'Nu vreau să găsesc vinovaţi, dar este un sistem urât. Nu interesează pe nimeni ce se întâmplă cu un părinte, ce se întâmplă în sufletul unui om, sau ce simte o mamă în momentul în care i se spune verde în faţă: copilul dumneavoastră nu mai trăieşte, nu are şanse de sup ravieţuire'.
Nici Ioana Costea de 60 de ani nu a rezistat în faţa imaginilor de la televizor şi a venit la maternitate pentru a pune o floare, în amintirea fetiţei sale, pierdută la naştere în urmă cu 28 de ani.
'Acum 28 de ani aveam o fetiţă de şase ani şi doream să-i fac o pereche. Medicii mi-au spus că fetiţa s-a născut moartă', ne spune Ioana. Femeia retrăieşte momentele din acele timpuri: 'Toate femeile plecau cu copii în braţe, numai eu am plecat fără'.
Cele două femei caută cumva scuze pentru cele întâmplate, admiţând că sunt mulţi medici buni şi de suflet în România.
Nu toată lumea este împăciuitoare cu greşeala cadrelor medicale de la Maternitatea Giuleşti. Încă de dimineaţă, cineva a adus pe gardul din faţa spitalului patru jucării înfăţişându-i pe cei patru bebeluşi pieriţi în urma incendiului, ce ţin în braţe următorul mesaj: 'Vinovaţii să moară la fel ca noi. Vă rugăm, măcar cei 7 să se bucure de viaţă'.
La fel de implacabilă a fost şi 'sentinţa' dată de familia anunţată, în mod eronat, de Poliţia Capitalei, că bebeluşul lor aflat la Spitalul Grigore Alexandrescu a murit miercuri dimineaţa: 'Aş vrea să fie puţin pârjoliţi cum a fost micuţul meu. Aş vrea să simtă şi ei ce a simţit micuţul meu'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tragedia de la maternitate: Cei şapte nou-născuţi în continuare în stare critică Starea celor şapte nou-născuţi transferaţi la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' în urma incendiului de luni de la Maternitatea Giuleşti este în continuare critică, iar prognosticul medicilor asupra şanselor de supravieţuire a acestora rămâne rezervat.
Starea celor şase bebeluşi internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu, staţionară Starea celor şase nou-născuţi prematur, care au fost afectaţi de arsuri şi leziuni inhalatorii în accidentul colectiv petrecut la maternitatea Giuleşti, este staţionară.
Colegiul Medicilor: Nu a fost depusă nicio plângere în cazul bebeluşului de la Maternitatea Giuleşti Preşedintele Colegiului Medicilor România (CMR), Gheorghe Borcean, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că nu a fost depusă până în prezent nicio plângere în cazul bebeluşului născut cu malformaţii la Maternitatea Giuleşti, însă a precizat că instituţia se va autosesiza.
Sibiu: Naştere de tripleţi la maternitatea SCJU, prima după 2013 O naştere de tripleţi a avut loc joi, în cadrul maternităţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, operaţia decurgând în condiţii bune.
Naştere miraculoasă la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi O femeie din localitatea Mirceşti, în vârstă de 26 de ani, aflată la prima sarcină gemelară, a născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi, la trei luni după ce o echipă de medici de la Maternitate i-a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină...
Familia unui bebeluş cere Poliţiei să ancheteze faptul că au fost informaţi în mod fals despre decesul acestuia Familia unuia dintre bebeluşii transferaţi la spitalul Grigore Alexandrescu după explozia de luni de la Maternitatea Giuleşti, a anunţat miercuri că va cere Poliţiei Capitalei să investigheze cum a fost posibil să fie anunţată în mod fals în legătură cu moartea acestuia.