Cele mai citite
 


Copiii cu strabism sunt mai rar invitaţi la aniversări
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Copiii care se uită cruciş au, începând cu vârsta de şase ani, mai puţine şanse de a fi invitaţi la diverse aniversări, potrivit unui studiu publicat online de revista British Journal of Ophthalmology, relatează AFP.

În schimb, în ceea ce îi priveşte pe cei care au sub şase ani, copiii nu fac nicio diferenţă între camarazii lor afectaţi de strabism şi cei care au vederea corectă.

Autorii studiului afirmă că se recomandă chirurgia corectoare la şase ani cel târziu pentru a evita acest gen de discriminări care apar la această vârstă.

În vederea studiului, medicul Daniel Mojon, specialist elveţian în strabism, şi colegii săi au modificat pe calculator fotografiile unor copii din şase perechi de gemeni identici, astfel încât vederea lor să aibă un strabism pronunţat. 118 copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 12 ani au fost invitaţi să aleagă din aceste fotografii pe cei pe care îi vor invita la petrecerea lor de aniversare.

Rezultatul a fost că cei sub 6 ani nu fac nicio diferenţă între gemeni, nu observă că unii au strabism. Dimpotrivă, cei de peste 6 ani nu-i aleg evident pe cei care au un strabism vizibil. Această atitudine negativă creşte odată cu vârsta.

Printre cei de 6-8 ani, 18 din 48 nu au selecţionat niciun copil cu strabism, 17 au selecţionat unul o singură dată, 11 de două ori şi numai doi de trei ori.

Dintre cei de 4-6 ani (31 copii) niciunul nu a selecţionat vreun copil cu strabism.

Concluzia este evidentă: copiii care au strabism se pare că sunt mai puţin acceptaţi de camarazii lor şi se impune corectarea vederii înainte de vârsta de 6 ani, vârstă la care pot apărea implicaţii sociale negative ale acestui defect vizual.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu fundamental asupra unor copii instituţionalizaţi din România: Privarea socială afectează dezvoltarea creierului Copiii care cresc în instituţii în locul familiilor prezintă deficite majore în dezvoltarea creierului, a arătat un studiu efectuat asupra unor copii instituţionalizaţi din România. Constatările, publicate online luni, în ''Proceedings of the National Academy of Sciences'' din SUA, subliniază importanţa...
'Boom-ul' naşterilor de gemeni este legat de vârsta mai înaintată a mamelor şi de asistenţa medicală la procreare Numărul naşterilor de gemeni s-a dublat în ţările dezvoltate în ultimii 40 de ani, însă în ultimii ani, rata naşterilor de gemeni a scăzut în mai multe ţări, conform unui studiu publicat la începutul acestei săptămâni în revista americană 'Population and Development', citat de publicaţia franceză online...
EFSA face publice datele privind porumbul modificat genetic NK603, denunţat de Séralini Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară /EFSA/ a publicat online, luni, toate datele pe care le-a utilizat pentru a da un aviz favorabil comercializării porumbului modificat genetic NK603, despre care cercetătorul francez Gilles-Eric Séralini susţine că ar fi toxic, relatează AFP.
Studiu: 42% dintre părinţi nu se regăsesc în lista de prieteni a copiilor lor, pe reţelele de socializare Aproape jumătate dintre părinţi (42%) nu se regăsesc în lista de prieteni a copiilor lor, pe reţelele de socializare, iar unul din trei părinţi (31%) este de părere că internetul îi izolează de copii, reiese din rezultatele unei noi cercetări efectuate de Kaspersky Lab şi iconKids & Youth.
Diagnosticul precoce și tratamentul corect în medicina de familie Simpozion Practic 12 MF – prima ediție Prima ediție a Simpozionului Practic 12 MF destinat medicilor de familie s-a desfășurat în intervalul 22-23 iunie la Hotel Piatra Mare din Poiana Brașov.
Studiu Republica BIO: cu sau fara copii, 70% din consumatorii de bio sunt persoane active Ultimii ani au insemnat pentru romani o reorientare in ceea ce priveste stilul de viata, iar una din schimbarile semnificative este importanta acordata sanatatii si alimentatiei, care imbraca mai multe forme: de la citirea etichetei si preferinta pentru produsele bio, pana la sport.