Cele mai citite
 


Sciatica
duminică, 19 august 2012   ::   0 Comentarii :: :: Leacuri din batrani, Au, ma doare!, Altfel de medicina, Neurologie
 

 

Sciatica este caracterizata prin dureri provocate datorita unor procese inflamatorii sau prin compresiunea nervului sciatic sau altor cauze.

Nevralgia sciatica are la baza, de obicei, hernia de disc intervertebral insotita de contractarea musculaturii paravertebrale lombare si hipotania muschilor din zona respectiva.

 

Pana la asistenta medicala de specialitate sau in lipsa acesteia, pentru tratamentul simptomatic local se poate utiliza tinctura preparata din fructe mature, uscate, provenind de la planta de ardei iute (Capsicum annuum), prin macerarea a 15 g de fructe , timp de 7 zile, in 100 ml de alcool de 70 grade.

Se va frictiona locul dureros sau se pot aplica local comprese cu vata imbibata pusa intre doua tifoane. La persoanele ce au pielea mai sensibila, se dilueaza cu apa in parti egale (1:1). Se va recurge cat mai curand posibil la tratamentul medical de specialiate.

 

Articol preluat de pe www.musetel.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Apă şi asistenţă medicală, asigurate pentru locuitorii sectorului 2 pe perioada caniculei Primăria Sectorului 2 a înfiinţat puncte în care se va distribui apă rece către cetăţeni, semnalate corespunzător şi dotate cu aparate de aer condiţionat, având în vedere temperaturile ridicate care se înregistrează în Capitală.
Asistenţa medicală acordată grupurilor vulnerabile, cheia combaterii tuberculozei, afirmă două agenţii europene de sănătate Două agenţii europene de sănătate au subliniat, într-un raport dat publicităţii joi, necesitatea mai multor programe orientate spre grupurile vulnerabile - cum ar fi persoanele fără adăpost, consumatorii de droguri şi imigranţii din ţările cu rate ridicate de tuberculoză - pentru a reduce răspândirea...
ONU: Femeile care consumă droguri duc lipsă de asistenţă medicală şi sprijin O treime dintre consumatorii de droguri din lume sunt femei, dar cele mai multe ţări nu au reuşit să asigure prevenţia specifică şi programele de tratament de care femeile au nevoie, subliniază Consiliul Internaţional pentru Controlul Drogurilor (International Narcotics Control Board, INCB) în raportul...
Alimente, haine şi asistenţă medicală pentru persoanele fără adăpost din zona Gării de Nord Peste 200 de persoane fără adăpost din zona Gării de Nord vor primi joi alimente, haine şi asistenţă medicală în cadrul proiectului "O şansă caldă", organizat de Asociaţia Şansa Ta, în parteneriat cu "La Cantine de Nicolai", Asociaţia Studenţească Amicus şi Şcoala "Mihai Ionescu" din Bucureşti.
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Specializarea femeilor în asistenţă medicală, un proces-cheie de reducere a mortalităţii infantile Investiţiile într-o comunitate a femeilor specializate în asistenţă medicală reprezintă un rol-cheie în procesul de reducere a mortalităţii infantile şi a celei materne, în condiţiile în care, anual, peste 350.000 de femei mor în timpul sarcinii şi al naşterii şi mai mult de opt milioane de copii mor...