Cele mai citite
 


Aproape 400 de milioane de ouă retrase de la comercializare în SUA, fiind suspecte de contaminare cu salmonella
duminică, 22 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unul dintre cei mari producători de ouă din Statele Unite ale Americii (SUA), în ale cărui uzine a fost depistată bacteria salmonella, a mărit joi numărul ouălor retrase din consum la 380 de milioane, relatează AFP.
'Este una dintre cele mai substanţiale retrageri de la comercializare din istoria recentă', a declarat Sherri McGarry, directoare a diviziei de statistici a Agenţiei americane pentru controlul alimentelor şi medicamentelor (FDA).

Aceste sute de milioane de ouă nu reprezintă totuşi decât 1% din producţia americană de ouă, a subliniat producătorul Wright County Egg, cu sediul în Galt, Iowa.

Societatea a solicitat din proprie iniţiativă retragerea de pe piaţă a circa 220 de milioane de ouă, vândute sub 13 mărci diferite, la 13 august, după apariţia mai multor cazuri de intoxicare cu salmonella.

Miercuri, retragerea a fost extinsă la cutiile de 6,12 şi 18 ouă produse între 13 mai şi 16 august şi care au fost distribuite în toată ţara.

În cadrul unei conferinţe de presă telefonice de joi, experţii FDA, care au lansat o vastă anchetă pentru a stabili modul de contaminare cu salmonella, au indicat că între mai şi iunie au observat o creştere a numărului cazurilor de salmoneloză la nivel naţional, cu 1.953 de persoane afectate.

Deşi nu au putut face vreo legătură între cazurile de salmoneloză depistate şi ouăle Wright County Egg, numărul bolnavilor este de două ori mai mare decât cel obişnuit, au subliniat ei.

Salmoneloza este infecţia cu bacteria Salmonella, cel mai comun tip de toxiinfecţie alimentară. Majoritatea persoanelor infectate dezvoltă diaree, febră şi crampe abdominale în 12-72 de ore de la infectare. Afecţiunea durează de obicei între patru şi şapte zile, iar majoritatea bolnavilor nu are nevoie de tratament.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: hrana găinilor a provocat contaminarea ouălor cu salmonella (autorităţi) Hrana furnizată găinilor este la originea contaminării ouălor cu salmonella în cazul celor doi mari producători de ouă din Statele Unite ale Americii (SUA) care a dus deja la intoxicarea a 1.700 de persoane, au anunţat joi responsabilii sanitari federali, citaţi de AFP.
SUA au peste 70 de milioane de doze de vaccin nefolosite Statele Unite ale Americii încă mai au 71 de milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine nefolosite, însă nu a sosit încă vremea să renunţăm la ele, a afirmat luni guvernul federal, citat de agenţia britanică Reuters.
DSV Covasna: Jumătate din cantitatea de ouă cu salmonella a fost comercializată Aproape jumătate din cantitatea de ouă infectate cu salmonella care a intrat pe piaţa covăsneană a fost comercializată înainte de apariţia alertei şi retragerea lor de la vânzare, dar până acum nu s-au semnalat cazuri de toxinfecţii în urma consumării acestora, potrivit autorităţilor.
Bacău:Mai sunt internate 18 dintre cele 58 persoane cu toxiinfecţie alimentară după praznicul din comuna Traian Un număr de 18 persoane dintre cele 58 internate în Spitalul Judeţean de Urgenţe Bacău la începutul săptămânii trecute după ce fuseseră diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară se mai află, în prezent, sub tratament în respectiva instituţie medicală.
Covasna: Peste 10.000 de ouă cu salmonela, importate din Polonia, retrase de pe piaţă Peste 10.000 de ouă infectate cu salmonela au fost retrase duminică de pe piaţă de către Direcţia Sanitar Veterinară (DSV) Covasna.
SUA: Anchetă privind o posibilă contaminare prin perfuzii, după nouă decese suspecte în spitale Oficiali din sistemul sanitar federal au anunţat declanşarea unei anchete pentru a stabili dacă perfuziile intravenoase au fost contaminate cu o bacterie, după ce nouă pacienţi bolnavi grav au murit, iar alţi zece s-au îmbolnăvit în spitale din statul Alabama după ce au fost trataţi cu soluţii comune...