Cele mai citite
 


Şapte morţi în Grecia din cauza infectării cu virusul West Nile
duminică, 22 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile din Grecia au anunţat joi că încă trei persoane au murit după ce au contractat virusul West Nile, numărul celor decedaţi ridicându-se acum la şapte, relatează AP.
Oficiali din sistemul sanitar au informat joi că încă 77 de persoane din centrul şi nordul Greciei s-au infectat cu acest virus.

Cele trei persoane decedate, toate în vârstă, au murit în timp ce erau spitalizate din cauza unor inflamaţii ale creierului legate virusul West Nile, care este transmis de ţânţari şi deseori nu prezintă simptome.

Primele cazuri de infectare cu virusul West Nile au fost depistate la începutul lui august. Autorităţile elene au interzis donaţiile de sânge în zonele afectate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Număr record de persoane infestate cu virusul Nilului de Vest, care a făcut zeci de morţi Virusul Nilului de Vest, transmis la om de la ţânţari, a făcut 41 de morţi de la începutul anului în SUA şi a afectat în total 1.118 persoane, un record de cazuri de la descoperirea sa în 1999, au anunţat miercuri autorităţile sanitare americane, transmite AFP.
OMS: Ebola a făcut 120 de morţi în rândul personalului medical Epidemia de Ebola a ucis până în prezent 120 de membri ai personalului medical, în timp ce în cele trei ţări cele mai afectate de acest virus mortal - Liberia, Guineea şi Sierra Leone - nu există decât unul sau doi medici la 100.000 de locuitori, a declarat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)...
Shanghai: Autorităţile susţin că nu au descoperit niciun virus de gripă aviară la porcii morţi recuperaţi dintr-un râu Autorităţile chineze au anunţat luni că nu au descoperit niciun virus de gripă aviară la porcii morţi recuperaţi dintr-un râu care reprezintă o sursă de apă de băut pentru locuitorii din Shanghai, unde două persoane au murit în urma primelor infecţii la oameni cu o nouă tulpină de gripă aviară, H7N9...
Vietnamezii măcinaţi de o boală necunoscută: cel puţin 17 de morţi Cel puţin 17 persoane au murit până în prezent în Vietnam în urma unei afecţiuni despre care se presupune că ar fi provocată de un virus necunoscut, alte aproximativ 100 fiind spitalizate, dintre care zece în stare critică, relatează ephee.ee.
Nivel istoric al epidemiei de febră dengue în Paraguay: 48 de morţi şi 70.000 de cazuri de îmbolnăvire (ministru) Epidemia de febră dengue a atins 70.000 de persoane şi a făcut 48 de morţi în Paraguay în 2013, ''o amploare istorică'', a declarat ministrul paraguayan al sănătăţii, Antonio Arbo, relatează AFP.
Arabia Saudită: Cinci morţi din cauza coronavirusului similar cu SARS Cinci persoane au decedat în Arabia Saudită după ce au contractat coronavirusul similar cu SARS (sindrom respirator acut sever), a anunţat Ministerul Sănătăţii în noaptea de miercuri spre joi, potrivit AFP.