Cele mai citite
 


SUA: oprirea testelor asupra Semagacestat, considerat ineficient împotriva maladiei Alzheimer
duminică, 22 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alzheimer
 

Laboratorul american Eli Lilly a oprit cercetările asupra Semagacestat, un potenţial tratament împotriva maladiei Alzheimer, din cauza ineficienţei acestuia şi a efectelor nefaste, relatează AFP.

Laboratorul Eli Lilly explică într-un comunicat publicat marţi seară că a încetat testele clinice extinse de fază 3 - ultimul stadiu înainte de comercializare -, rezultatele preliminare arătând că tratamentul nu încetineşte progresia acestei maladii ale cărei cauze continuă să fie necunoscute şi agravează simptomele pacienţilor.

'Este o veste care le decepţionează pe milioanele de persoane care suferă de Alzheimer', afirmă în comunicat doctorul Jan Lundberg, care se ocupa cu această cercetare.

Semagacestatul, la fel ca toate tratamentele anti-Alzheimer, vizează proteinele beta-amiloide a căror acumulare, alături de proteina tau, este considerată ca având un rol esenţial în această maladie.

Eli Lilly a precizat că se continuă testele clinice de fază 3 asupra unui alt tratament împotriva Alzheimer, Solanezumab.

Rezultatele celor două teste clinice asupra Semagacestat generează îndoieli legate de ipoteza lansată de cercetători conform căreia acumularea de proteine beta-amiloide în creier ar fi la originea maladiei Alzheimer.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alzheimer: o nouă pistă terapeutică Paris, 26 ian /Agerpres/ - O nouă pistă de cercetare în lupta împotriva maladiei Alzheimer şi a demenţei a fost conturată de o echipă de cercetători francezi, coordonaţi de profesorul Etienne-Emile Baulieu, de la Institutul naţional francez pentru sănătate şi cercetare medicală. Această nouă abordare...
Un somn insuficient şi de proastă calitate ar putea favoriza apariţia bolii Alzheimer (studiu) Cercetători de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore (SUA) au pus în evidenţă o legătură între durata şi calitatea somnului şi unele semne caracteristice ale bolii Alzheimer, scrie passionsante.be.
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...
Cercetători români, implicaţi într-un proiect pentru diagnosticarea maladiei Alzheimer din fazele incipiente Cercetători irlandezi coordonează un proiect internaţional de cercetare, în valoare de 5,4 milioane de euro, pentru diagnosticarea maladiei Alzhemier din fazele incipiente prin nanoscopie, proiect la care participă centre de cercetare din 5 ţări, printre care şi România, conform publicaţiei Irish Times...
O fundaţie din SUA alocă 100 de milioane de dolari cercetărilor referitoare la creierul uman Fundaţia Kavli şi câteva universităţi americane au anunţat joi contribuţii de peste o sută de milioane de dolari la cercetările asupra creierului pentru a debloca misterele şi cauzele unor maladii cum sunt Alzheimer şi Parkinson, informează agenţia France Presse.
Cercetători din SUA activează celule suşă osoase pentru a vindeca fracturi Oamenii de ştiinţă din SUA au dezvoltat un proces biochimic care foloseşte un tip special de proteine pentru a activa celule suşă osoase, cu ajutorul cărora au accelerat vindecarea fracturilor la şoareci - informează miercuri agenţia spaniolă de presă EFE.