Cele mai citite
 


Mehedinţi: Clădirea maternităţii din Drobeta-Turnu Severin, fără autorizaţie de funcţionare
duminică, 22 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Maternitatea din municipiul Drobeta-Turnu Severin funcţionează într-o clădire a cărei autorizaţie a fost retrasă de IGSIC, din cauza uzurii accentuate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful acesteia, dr. Damaschin Barbul.
Potrivit sursei citate, imobilul construit între anii 1935 şi 1937 nu mai prezintă siguranţă, ci un adevărat pericol pentru cei aproape 2.000 de copii din judeţul Mehedinţi care se nasc anual aici.
'Clădirea nu mai corespunde. Aripa dreaptă a acesteia a fost închisă. Cele două scări de acces şi lifturile se află, şi ele, într-o avansată stare de degradare. De asemenea şi instalaţiile electrice', a precizat Barbul.
În opinia acestuia, autorităţile medicale şi judeţene ar trebui să intervină de urgenţă astfel încât să nu se producă vreo tragedie căreia să-i cadă victime nou-născuţii şi femeile care trebuie să nască, mai ales că şi o parte din echipamentele în dotare ar fi trebuit să fie scoase din uz din anul 1990.
'Clădirea nu ar putea rezista unui cutremur. De aceea trebuie urgentată mutarea maternităţii în clădirea blocului materno-infantil aflată în construcţie de 20 de ani şi care, din lipsă de fonduri, nu se mai finalizează', a afirmat Barbul.
Actuala clădire a Maternităţii din Drobeta-Turnu Severin a aparţinut lanţului hotelier Ritz până la naţionalizare. Proprietarii austrieci au intenţionat să o revendice în anul 1996,dar când i-au făcut, în 1996, expertiza tehnică şi au descoperit cât de şubredă este, au renunţat la ea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: 25% din şcolile din judeţ, fără autorizaţie de funcţionare Circa 25% din totalul de 223 de şcoli din judeţul Mehedinţi nu dispun de autorizaţie sanitară de funcţionare odată cu începerea noului an şcolar, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Nicolae Şerban.
Mehedinţi: Peste o sută de unităţi şcolare fără autorizaţie de funcţionare Peste o sută de unităţi şcolare din judeţ nu dispun de autorizaţii de funcţionare, a declarat luni pentru AGERPRES inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi, Mirela Pintea Enea.
Mehedinţi: Fonduri pentru reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta-Turnu Severin va primi suma de două milioane de lei pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare.
Mehedinţi: Fonduri atrase nerambursabile pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin va investi, începând din această lună, aproximativ 1,2 milioane euro în infrastructura spitalicească, a declarat joi, pentru AGERPRES, managerul Claudiu Zară.
Mehedinţi: Fonduri economisite la bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă din renegocierea contractelor Drobeta-Turnu Severin, 8 mar /Agerpres/ - Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta-Turnu Severin a economisit suma de aproximativ 530.000 de lei începând cu luna ianuarie datorită renegocierii contractelor de prestări de servicii şi achiziţii de medicamente, materiale sanitare şi servicii.
Mehedinţi: Maternitatea din Drobeta nu poate fi dată în folosinţă din cauza lipsei de echipamente Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Mehedinţi nu va putea să introducă în luna iulie în circuitul spitalicesc Blocul materno-infantil din Drobeta Turnu Severin din cauza lipsei echipamentelor medicale, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Cristian Jianu.