Cele mai citite
 


Partidul Verde cere demisia ministrului Sănătăţii şi a primarului Capitalei
duminică, 22 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Partidul Verde cere demisia de onoare a ministrului Sănătăţii şi a primarului Capitalei în cazul tragediei de la Maternitatea Giuleşti, informează un comunicat remis vineri AGERPRES.
'Tragedia produsă la maternitatea Giuleşti demască lipsa de răspundere şi nesimţirea autorităţilor române. De la preşedinte, până la miniştrii săi, reprezentanţii actualei administraţii sunt 'tari' în declaraţii, slabi în execuţie. Cu mult cinism, preşedintele ţării se comportă ca un prim-ministru neconstituţional când vorbeşte despre cheltuielile din sistem şi când apreciază că, 'înainte de a discuta despre subfinanţarea sănătăţii, trebuie discutat despre stoparea risipei', argumentează comunicatul citat.
'Într-o ţară în care nimeni nu îşi asumă nicio responsabilitate, Partidul Verde cere demisia principalilor responsabili morali ai tragediei de la maternitatea Giuleşti - a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi a ministrului Sănătăţii, Attila Cseke', menţionează PV.
'Nici nu a apucat să se stingă de tot fumul din maternitatea Giuleşti, că primarul Capitalei, responsabil de administrarea acesteia, a şi luat o decizie controversată, aceea de a numi ca director interimar un fost medic acuzat de malpraxis în cadrul aceleaşi maternităţi. Asta după ce ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, cel care ne-a îndemnat să ne calmăm, deoarece s-au mai întâmplat şi alte cazuri de acest gen în lume, a cerut demiterea conducerii maternităţii. Atât Sorin Oprescu, cât şi Attila Cseke ar fi trebuit să iasă la înaintare nu cu declaraţii, care s-au dovedit a fi lipsite de bun simţ, (precum cea a ministrului Sănătăţii), ci cu demisia de onoare', susţine Partidul Verde.
Conform sursei citate, 'Attila Cseke a dat dovadă de necunoaştere prin reacţia sa spontană când a trimis în mediul online: 'orice jurnalist sau cetăţean, care a răspuns solicitării ministrului de a căuta pe google după cazuri identice, a putut descoperi că doar în India s-a mai întâmplat o tragedie asemănătoare cu cea din România'.
'Primarul Sorin Oprescu, la rândul său, fost director al unor spitale din Bucureşti, şi nu a contribuit cu nimic pentru evitarea unei astfel de tragedii, mai ales că Maternitatea Giuleşti se afla de scurtă vreme în subordinea Primăriei Capitalei. Reacţia domniei sale de a numi în fruntea maternităţii un medic acuzat de malpraxis nu face decât să arunce jar pe focul care i-a mistuit pe cei cinci nevinovaţi nou-născuţi', adaugă comunicatul citat.
'Într-o ţară în care niciun om politic nu îşi asumă responsabilitatea pentru sfârşitul tragic al acestor bebeluşi, într-o ţară în care reprezentanţii administraţiei nu fac altceva decât să vorbească la televizor cu cinism despre cifre, concedieri incoerente şi bani prost cheltuiţi, niciun politician nu ne spune ce se va întâmpla cu vieţile distruse ale acestor nefericiţi părinţi plătitori de taxe, aici în România. Îi va trimite preşedintele şi pe aceştia să trăiască în altă ţară? Probabil că ar fi trebuit să ne ofere tuturor acest sfat în campania electorală', conchide Partidul Verde.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Ministrul Sănătăţii cere primarului general destituirea conducerii Maternităţii Giuleşti Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, i-a cerut miercuri primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să destituie echipa managerială de la Maternitatea Giuleşti, având în vedere deficienţele constatate în urma anchetei aflate în curs de desfăşurare în legătură cu tragedia produsă luni seara.
Ministrul Sănătăţii cere primarului general destituirea conducerii Maternităţii Giuleşti Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, i-a cerut miercuri primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să destituie echipa managerială de la Maternitatea Giuleşti, având în vedere deficienţele constatate în urma anchetei aflate în curs de desfăşurare
Victor Iovici: Primarul General a luat în calcul demiterea echipei manageriale de la Maternitatea Giuleşti Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a luat în calcul demiterea întregii echipe manageriale a Maternităţii Giuleşti încă de marţi, a declarat, miercuri, viceprimarul Victor Iovici.
Sorin Oprescu despre tragedia de la Giuleşti: Consider că cine greşeşte trebuie să plătească Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a luat în calcul încă de marţi să ceară demisia întregii conduceri a Maternităţii Giuleşti, se precizează miercuri, într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) remis AGERPRES.
Primarul general Sorin Oprescu va fi citat în procesul privind maternitatea Giuleşti Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi citat, alături de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi Administraţia Spitalelor Bucureşti în procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi.
Sorin Oprescu despre asistenţa medicală din Maternitatea Giuleşti Asistenţa în secţiile de neonatologie şi reanimare de la Maternitatea Giuleşti este acoperită de 31 de angajaţi, dintr-un număr de 33 de posturi, a informat, vineri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.