Cele mai citite
 


Ziua Medicinii Militare , sărbătorită la MAI
duminică, 22 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicina militară aniversează, sâmbătă, 21 august, 148 de la de la instituirea ''Zilei Medicinii'' în Sistemul Apărării Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţi Judecătoreşti, zi marcată şi de Direcţia Medicală din Ministerul Administraţiei şi Internelor.
Cu această ocazie au fost depuse coroane de flori la Monumentul ''Eroilor Sanitari'' şi Monumentul ''Generalului dr. Carol Davila'' din Bucureşti, fondatorul medicinii militare, informează un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.
Potrivit sursei citate la eveniment participă reprezentanţi ai structurilor din MAI, precum şi invitaţi din cadrul Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti.
Evenimentul este precedat de o ceremonie de avansare în gradul profesional următor, înainte de îndeplinirea stagiului minim şi de înmânarea unor diplome omagiale cadrelor medicale care s-au evidenţiat în activitatea profesională, cât şi unor personalităţi care au adus o contribuţie deosebită în domeniul medical.
Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a instituit, la 21 august 1862, prin Înalt Decret Domnesc, Corpul Ofiţerilor Sanitari ai Armatei şi Direcţia Generală a Serviciului Sanitar Român în cadrul Ministerului Treburilor Dinlăuntru, actualul Minister al Administraţiei şi Internelor.
S-a constituit astfel organismul specializat pentru asigurarea păstrării sănătăţii efectivelor armatei române.
Încă de la începuturile ei, medicina militară a beneficiat de profesionalismul şi calităţile generalului de divizie medic dr. Carol Davila, care la acea vreme era inspector general al serviciului sanitar al armatei, director al Şcolii de Medicină (întemeietorul învăţământului medico-militar şi medical superior din ţara noastră), inspector al administraţiei centrale sanitare şi efor al spitalelor.
Elaborarea ''Instrucţiunilor pentru funcţionarea ambulanţelor'' şi a ''Deciziei relative la serviciul ambulanţelor în armată'', precum şi promulgarea, prin Înaltul Decret nr. 1125/15.04.1882, a ''Legii pentru organizarea Serviciului Sanitar al Armatei'' a creat cadrul normativ de funcţionare a serviciului sanitar militar, condus de o direcţie specializată existentă în cadrul Ministerului de Război.
Medicii militari de toate specialităţile au devenit, în timp, personalităţi recunoscute de lumea medicală pe plan intern şi internaţional.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
MS: Decontarea tratamentelor pentru cele 38 de victime din Colectiv - deblocată Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti a finalizat, cu sprijinul CNAS şi al Ministerului Sănătăţii, verificările în cazul celor 38 de victime ale incendiului de anul trecut din clubul Colectiv, ale căror tratamente fuseseră invalidate la decontarea către spitale.
DNA: Director executiv adjunct la Casa de Asigurări de Sănătate Olt, trimis în judecată Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată pe Ortanţa Ciobanu, director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.
Proiectul legii sănătăţii: Sistemul de asigurări de sănătate, reorganizat; monopolul CNAS, desfiinţat Proiectul legii sănătăţii, postat marţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii, prevede, în ceea ce priveşte sistemul de asigurări de sănătate, desfiinţarea monopolului CNAS şi autonomie în conducerea şi în administrarea Fondului naţional de asigurări obligatorii de sănătate.
CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului...
Proiect Legea Sănătăţii: Casele de asigurări de sănătate devin societăţi mutuale de asigurări de sănătate Casele de asigurări de sănătate vor fi transformate în societăţi mutuale de asigurări de sănătate, potrivit noului proiect de lege a sănătăţii, postat marţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii.