Cele mai citite
 


Vrancea: 391 de unităţi de învăţământ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare
duminică, 22 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 391 de unităţi de învăţământ din judeţul Vrancea nu au autorizaţii sanitare de funcţionare pentru că nu au apă curentă şi deţin grupuri sanitare insalubre.
În acest moment, în judeţul Vrancea, doar 156 de şcoli din Vrancea sunt pregătite pentru începutul de an şcolar, iar alte 27 de unităţi de învăţământ fac demersurile necesare pentru a? obţine autorizaţia sanitară de funcţionare.
Potrivit unei situaţii prezentate vineri de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, peste 7.400 de elevi vor învăţa în noul an şcolar în unităţi de învăţământ care nu corespund normelor impuse de Ministerul Educaţiei.
Inspectorul general adjunct al ISJ Vrancea, Stan Rogoz, a declarat, vineri, că se fac toate demersurile necesare pentru ca unităţile de învăţământ să aibă autorizaţii de funcţionare până la începutul anului şcolar.
'Cu siguranţă, vor fi şcoli care vor obţine autorizaţie sanitară până pe 13 septembrie. De altfel, atunci când unităţile de învăţământ obţin autorizaţia sanitară de funcţionare vor obţine şi avizul de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. După începutul anului şcolar vom şti cu exactitate cât s-a diminuat procentul unităţilor de învăţământ care nu au autorizaţie sanitară', a precizat Stan Rogoz.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: Zeci de şcoli, fără autorizaţii sanitare şi de securitate la incendiu Zece la sută din şcolile din judeţul Neamţ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare sau de securitate la incendiu, potrivit unei situaţii ce a fost prezentată, marţi, în Colegiul Prefectural, de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Vrancea: Peste 30 de şcoli, fără autorizaţie sanitară O unitate de învăţământ din Vrancea a primit o amendă de 800 de lei în urma controalelor derulate de inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea în primele săptămâni din septembrie.
Covasna: 98% dintre unităţile şcolare vor avea autorizaţii sanitare de funcţionare Aproape 98% dintre unităţile şcolare din judeţul Covasna vor avea autorizaţii sanitare de funcţionare în următorul an de învăţământ, estimează conducerea Inspectoratului Şcolar.
Vaslui: Mai multe şcoli din judeţ funcţionează fără autorizaţie sanitară Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a anunţat luni că, la mai bine de o lună de la deschiderea anului şcolar, o treime din unităţile de învăţământ din judeţ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare.
Vrancea: Maşini de intervenţie pentru ISU Vrancea, printr-un proiect finanţat prin POR Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Anghel Saligny" Vrancea va primi 10 maşini noi printr-un proiect european finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Galaţi: O treime dintre şcoli nu au autorizaţie sanitară de funcţionare Un număr de 147 de şcoli dintre cele 447 din judeţ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.