Cele mai citite
 


Senatorul PSD Ioan Mang, 'în doliu', până la căderea Guvernului
duminică, 22 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul PSD Ioan Mang, preşedintele organizaţiei PSD Bihor, a declarat, vineri, că va purta haine de doliu, costum şi cravată negre, până la căderea Guvernului Boc, din cauza ''genocidului pe care-l provoacă populaţiei României'.
''Am luat decizia ca până la căderea Guvernului Boc, în toate conferinţele de presă şi la toate apariţiile din media, să port doliu. Îmi exprim speranţa că acest lucru se va întâmpla cât mai curând posibil', a declarat, în conferinţă de presă, senatorul Mang.
Liderul PSD Bihor a prezentat, printre alte argumente, rezultatele recentului sondaj, dat publicităţii în aceste zile, care arată că 72% din populaţie consideră sistemul de pensii prost şi foarte prost, 54% consideră sistemul de sănătate prost şi foarte prost, iar 32% din respondenţi consideră la fel sistemul de învăţământ, în creştere cu 11% faţă de anul 2006.

''Toate acestea sunt efectul guvernării din ultimii cinci ani, sub preşedinţia lui Traian Băsescu şi rezultatul politicii de dreapta duse de guvernele care s-au succedat la conducere din 2005 până în prezent', a precizat senatorul.
De asemenea, liderul organizaţiei PSD nu agreează nici faptul că guvernul Boc a început să dea vina pe primării şi pe consilii judeţene pentru starea spitalelor, în condiţiile în care acestea au fost preluate de doar o lună, iar altele nici nu au fost încă trecute în subordinea lor.

''În municipiul Arad, primarul PDL, domnul Falcă, nu a fost de acord cu trecerea la primărie a Spitalului municipal. Probabil, aşa înţeleg unii din PDL să respecte ordinele guvernului, ca să spun aşa', a subliniat senatorul Mang.

Afirmând că Guvernul continuă să facă risipă în banul public, Mang a vorbit despre achiziţia pe care Ministerul Comunicaţiilor o face în licenţe Microsoft, în valoare de 49,6 milioane de lei, în condiţiile în care există sisteme de operare şi tip office care se dau gratuit, iar guverne precum cele ale Franţei, Germaniei sau Marii Britanii au şi luat decizia ca instituţiile guvernamentale sau subordonate să nu mai cheltuiască bani pe licenţe Microsoft.

În acţiunea de strângere de semnături pentru 'Moţiunea de cenzură populară' îndreptată împotriva Guvernului Boc, recenta raportare de joi, 19 august, arată că, în judeţul Bihor, s-au adunat 46.114 semnături pentru demiterea guvernului. Senatorul este convins că în următoarele zile, până la 1 septembrie, dacă nu se va atinge targetul de 100.000, numărul lor va fi totuşi semnificativ. Interesul populaţiei s-a manifestat inclusiv din partea unor persoane care nu sunt membri PSD şi care s-au prezentat la sediul PSD Bihor şi au cerut tabele pentru a strânge asemenea semnături.

Dacă se va introduce moţiunea de cenzură şi va fi votată, spune senatorul Mang, PSD doreşte să guverneze după alegeri. 'Pentru noi cel mai bun lucru ar fi ca preşedintele să declanşeze alegeri anticipate. Nu realizăm în acest moment dacă preşedintele ar propune un guvern de altă majoritate, pentru că există una singură în Parlament formată din PDL, UDMR şi trădători. Noi nu dorim să fie un guvern minoritar,' a precizat liderul PSD.

În acest sens, PSD lucrează în prezent la trei proiecte: programul de guvernare, cu termen 16 octombrie, când va fi prezentat şi lansat public la Consiliul naţional, al doilea document este o nouă lege electorală, după model german, cu vot mixt (jumătate pe colegii, jumătate pe liste, la ambele Camere), al treilea proiect de lege privind regionalizarea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Liderii USL Bihor, îngrijoraţi de afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu pe tema resurselor minerale Senatorul PSD Ioan Mang, preşedinte al PSD Bihor, şi senatorul liberal Cornel Popa, liderul PNL Bihor, şi-au manifestat joi îngrijorarea faţă de afirmaţiile recente ale preşedintelui Traian Băsescu privind resursele minerale, un motiv pentru care opoziţia va depune, pe 17 aprilie, o moţiune de cenzură...
Nicolae Bănicioiu (PSD): Traian Băsescu nu apără niciun stat de drept, ci camarila portocalie Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, nu apără niciun stat de drept, aşa cum a afirmat în prima conferinţă de presă din campania pentru referendum, ci ''camarila portocalie care a furat ţara'', a declarat, joi, deputatul social-democrat Nicolae Bănicioiu, preşedintele organizaţiei de tineret a PSD...
PSD: Traian Băsescu şi-a propus să distrugă sistemul de sănătate românesc Departamentul de Sănătate al Partidului Social Democrat (PSD) îşi manifestă îngrijorarea faţă de demersul preşedintelui Traian Băsescu de reformare a sistemului de sănătate, acuzând că, de fiecare dată când şeful statului ''a pus ochii pe un sistem din această ţară, sub pretextul restructurării şi reformării...
Victor Ponta: USL va iniţia un pact pentru Sănătate Uniunea Social Liberală (USL) va iniţia şi va participa la un pact naţional pentru Sănătate, în care profesioniştii să îşi spună cuvântul, a anunţat vineri seara, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD, Victor Ponta, care a calificat drept corectă decizia preşedintelui Traian Băsescu de a retrage...
Braşov: PSD cere preşedintelui să declare starea de urgenţă pentru trei judeţe Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat vineri seara, la Braşov, că a solicitat în scris preşedintelui Traian Băsescu să declare starea de urgenţă pentru judeţele Buzău, Vrancea şi Constanţa, în ceea ce priveşte situaţia de la Mangalia unde populaţia oraşului nu are căldură de câteva săptămâni.