Cele mai citite
 


Olt: Ambulatoriul Spitalului Slatina a intrat în reabilitare
duminică, 22 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, care cuprinde 30 de cabinete medicale nemodernizate de peste 20 de ani, a intrat în lucrări de reabilitare ce vor fi urmate reechiparea completă cu tehnologie de ultimă oră a cabinetelor.
Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, a declarat, pentru AGERPRES, că va fi făcut o reabilitare 'din temelii' a clădirii şi cabinetelor, dar printre primele lucruri care vor ajunge la ambulatoriu se numără 16 stingătoare de incendiu.
'Vor fi aduse cât mai rapid 16 stingătoare portabile pentru intervenţie la incendiu şi clădirea după reabilitare va avea 20 de hidranţi interni pentru incendii precum şi grup de pompare a apei cu o capacitate de 300 de metri cubi de apă', a spus Stănescu.

Reabilitarea ambulatoriului a început prin consolidarea structurilor de rezistenţă şi va continua cu reabilitarea termică a clădirii (izolaţie termică, tâmplărie aluminiu şi PVC), tencuieli, zugrăveli, placaje (faianţă, gresie, pardoseli PVC). Termenul de finalizare a lucrărilor de reabilitare este de opt luni, ceea ce înseamnă că în vara anului următor se va putea trece la dotarea cu echipamente noi a cabinetelor.

Paul Stănescu a precizat că investiţia în ansamblu are termen de finalizare anul 2012, dar lucrările şi dotarea cu tehnologie ar putea fi încheiate în 2011.
Ambulatoriul Spitalului Judeţean Slatina în momentul finalizării investiţiei menţionate, tomograf, şase ecografe, aparat de radiologie în valoare de 220.000 de euro, mamograf, aparat pentru respiraţie asistată, precum şi alte echipamente medicale necesare pentru dotarea completă a celor 30 de cabinete medicale.

La Ambulatoriul Spitalului Judeţean Slatina ajung anual peste 170.000 de pacienţi şi se estimează că odată cu dotarea cu noi echipamente va creşte accesul pacienţilor la serviciile medicale oferite de această unitate medicală. Din valoarea totală a proiectului de 18,7 milioane de lei, 13,2 milioane de lei reprezintă contribuţia nerambursabilă a Fondului European de Dezvoltare Regională, 4,9 milioane de lei vor proveni din fonduri guvernamentale şi 440.000 de lei reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Olt.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a fost reabilitat Ambulatoriul de specialitate de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost reabilitat în totalitate şi până la sfârşitul anului viitor cele 26 de cabinete medicale din ambulatoriu vor fi complet echipate cu aparatură de ultimă generaţie.
Olt: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a fost inaugurat Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina, aflat în ultimii doi ani, în lucrări de reabilitare printr-un program derulat cu fonduri europene în valoare de aproape patru milioane lei, a fost inagurat joi de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Olt, instituţia care administrează unitatea...
Olt: Investiţie de peste 2,2 milioane lei pentru secţiile Pediatrie şi Neonatologie de la spitalul din Slatina Secţiile Neonatologie şi Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi reabilitate începând de săptămâna viitoare, printr-un proiect complex, ce prevede recompartimentări, refacerea circuitelor, reabilitări complete ale pereţilor, instalaţiilor termice, sanitare, electrice.
Olt: Ambulatoriul Spitalului Corabia, reabilitat cu cinci milioane de lei Ambulatoriul Spitalului Corabia intră anul aceasta în lucrări de reabilitare, datorită unui proiect cu finanţare europeană nerambursabilă de peste cinci milioane de lei, afirmă primarul oraşului Corabia, Iulică Oane.
Olt: Secţiile de Pediatrie şi Neonatologie ale spitalului din Slatina, modernizate cu fonduri de la CJ Secţiile de Pediatrie şi Neonatologie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor intra în următorii doi ani în ample lucrări de reabilitare, modernizare şi recompatrimentare, cu fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Olt, după ce joi consilierii judeţeni au aprobat această investiţie în valoare...
Olt: Consiliul Judeţean alocă fonduri pentru modernizarea UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Consilierii judeţeni au aprobat joi documentaţia pentru extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina.