Cele mai citite
 


Vrancea: Datoriile blochează preluarea spitalelor de către CJ
duminică, 22 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei spitale din Vrancea nu au fost nici până acum preluate de Consiliul Judeţean din cauza datoriilor acumulate către furnizori.
Situaţia unităţilor spitaliceşti din Focşani, Vidra şi Dumbrăveni a fost discutată, vineri, în şedinţa Comisiei de Dialog Social din cadrul Instituţiei Prefectului Vrancea.
Cu această ocazie, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au arătat că, în data de 17 august, CJ a înaintat protocoale de predare - primire către DSP, dar 'există o problemă pentru că nu a fost respectat modelul de protocol, iar directorul coordonator al DSP nu este împuternicit să semneze un alt tip de protocol decât cel prevăzut de legislaţie'.
'În protocol s-au introdus articolele 9, 10 şi 11, în care se face referire la arierate. În această dimineaţă (vineri - n.r.), am primit de la Ministerul Sănătăţii un ordin pentru constituirea comisiilor mixte de analiză şi control a unităţilor sanitare cu paturi. Este vorba de aceeaşi comisie care a efectuat controlul pentru arierate până la 31 martie. (...) Urmează ca, de astăzi, comisia să intre în acţiune, iar până la 1 septembrie va trebui să fie finalizată această analiză. Probabil că, în perioada următoare, se va rezolva şi acest diferend cu CJ', a afirmat, la şedinţa Comisiei de Dialog Social, Mircea Stoenoiu, şef serviciu în cadrul DSP.
Modificările din contractul cadru, propuse de CJ Vrancea pentru preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon', a Spitalului Vidra şi a Spitalului Dumbrăveni, se referă la plata arieratelor înregistrate până la 30 iunie 2010, asigurarea anuală a sumelor necesare funcţionării de la bugetul Ministerului Sănătăţii prin contractul încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate, dar şi investiţii pentru reabilitare şi modernizarea spitalelor.
Refuzul Consiliului Judeţean Vrancea de a prelua spitalele în baza contractului cadru al Ministerului Sănătăţii este motivat de datoriile foarte mari înregistrate de Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sf. Pantelimon' din Focşani, care trebuie să plătească peste 21 de milioane de lei către furnizori.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Marian Oprişan cere demisia ministrului Sănătăţii Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea Marian Oprişan (PSD) a cerut, vineri, demisia ministrului Sănătăţii Cseke Attila după ce pe site-ul ministerului a apărut un proiect de hotărâre de guvern prin care se abrogă transferul managementului asistenţei medicale pentru mai multe spitale, printre care...
Vrancea: Oprişan preia spitalele doar atunci când acestea nu vor mai avea datorii Focşani, 14 sept /Agerpres/ - Preşedintele Consiliul Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a declarat, marţi, că nu va fi de acord cu preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani, precum şi a spitalelor comunale din Vidra şi Dumbrăveni, până când Ministerul Sănătăţii nu va plăti la...
Vrancea: Disponibilizări la Casa de Asigurări de Sănătate Focşani, 7 ian /Agerpres/ - Şapte funcţionari de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea şi-au pierdut posturile, conform unei Ordonanţe de Urgenţă emisă în luna decembrie a anului trecut, prin care s-a impus o nouă organigramă.
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Vâlcea: Spitalul de Urgenţă şi Maternitatea au fost preluate de către CJ Vâlcea Protocolul de preluare de către Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a Spitalului de Urgenţă şi a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Râmnic a fost semnat, vineri, de preşedintele CJ, Ion Câlea şi de şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Luminiţa Apostolescu, în prezenţa ministrului secretar de stat...
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...