Cele mai citite
 


Preşedintele ANPP acuză conducerea Maternităţii Giuleşti de lipsă de transparenţă
duminică, 22 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP), Vasile Barbu, îl acuză pe directorul interimar al Maternităţii Giuleşti, Victoria Nicolau, de lipsă de transparenţă, nemulţumit fiind de faptul că noua conducere a refuzat să-i furnizeze numele firmei care a instalat aparatele de aer condiţionat, de la care se presupune că a izbucnit incendiul soldat cu moartea a cinci nou-născuţi.
Vasile Barbu a precizat că a solicitat, vineri, la faţa locului, detalii legate de asigurarea service-ului şi întreţinerea instalaţiilor de aer condiţionat din secţia de terapie intensivă în care s-a produs tragedia, însă a fost refuzat de managerul unităţii, deşi informaţiile cerute de el erau de interes public.
El a atras atenţia că există posibilitatea ca aceeaşi firmă, care a instalat aparate de aer condiţionat la Maternitatea Giuleşti, să fi instalat astfel de aparate la mai multe spitale din Capitală şi este de datoria lui să îi atenţioneze pe ceilalţi manageri să nu facă aceeaşi greşeală.
Preşedintele ANPP susţine că într-o unitate de terapie intensivă nu pot fi montate aparate de aer condiţionat electrocasnice, pentru că acestea reprezintă un real focar de infecţie, ci aparate profesionale, dotate cu filtre specifice de purificare a aerului.
De asemenea, el a spus că există pericolul răspândirii de bacterii de către aparatele de aer condiţionat neîntreţinute, afirmând că a constatat acest lucru, anul trecut, la Spitalul Colţea din Bucureşti 'de unde a fost însă pur şi simplu scos afară'.
'Aceste aparate nu sunt altceva decât un mediu de cultură şi nu facem decât să împrăştiem microbii. (...) Vrem să sesizăm toţi managerii să nu facă aceeaşi greşeală ca cei de aici (Maternitatea Giuleşti - n.r.)', a spus Vasile Barbu.
El speră ca rezultatele cercetărilor tragediei de la Giuleşti să fie făcute cunoscute în cel mai scurt timp, exprimându-şi regretul pentru faptul că, în prezent, sunt afectaţi părinţii bebeluşilor decedaţi, dar şi personalul medical de la unitatea spitalicească ce nu are obiectul muncii, în prezent, aglomerând alte spitale.
'Trebuie să fie găsiţi responsabilii acestei situaţii, să vedem cine asigură de fapt service-ul, cât sunt de serioşi şi dacă această companie s-a dovedit că a încălcat normele elementare de a utiliza astfel de instalaţii. Şi nu managerul trebuie să cunoască aceste aspecte, ci un personal tehnic legat de protecţia contra incendiilor, a gazelor', a subliniat Vasile Barbu.
Nu în ultimul rând, el consideră că şi Primăria Capitalei trebuie să-şi îndeplinească atribuţiile în ceea ce priveşte normele de amenajare a unei secţii de terapie intensivă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Incendiul de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat Incendiul izbucnit în Secţia de Anestezie - Terapie Intensivă pentru nou-născuţi de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat, cauza fiind una de natură electrică, se arată în raportul de expertiză întocmit de experţii Institutului...
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.
Secţie nouă de terapie intensivă nou-născuţi la Marie Curie; investiţie de peste 2,1 milioane de euro O nouă secţie de terapie intensivă nou-născuţi a fost inaugurată marţi la spitalul Marie Curie din Capitală, investiţia totală ridicându-se la peste 2,1 milioane de euro.
Spitalele din Bulgaria, obligate să îşi verifice toate instalaţiile după incendiul de la maternitatea Giuleşti Ministrul bulgar al sănătăţii, Anna Maria Borisova, a ordonat ca toate spitalele de pe teritoriul ţării să ia măsuri urgente de verificare a instalaţiilor după incidentul tragic dintr-o maternitate din România, în care au murit patru nou-născuţi, a anunţat miercuri biroul de presă al ministerului de...
Vasile Dima, şeful serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, rămâne în libertate Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins joi recursul procurorilor şi au decis ca Vasile Dima, şeful Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. dr. Panait Sârbu' - Maternitatea Giuleşti, să fie cercetat în continuare în stare de libertate, în dosarul în care este...
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat la Parchetul General Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat joi la Parchetul General, unde procurorii îi vor prezenta materialul de urmărire penală în dosarul privind incendiul soldat cu moartea a şase bebeluşi.