Cele mai citite
 


Peste o mie de persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite în sectorul 6
duminică, 22 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
De la inaugurarea proiectului ''Centre Socio-medicale'', peste o mie de cetăţeni din sectorul 6 au beneficiat de tratamente stomatologice şi oftalmologice gratuite sau subvenţionate în cele două cabinete date până acum în folosinţă.
Proiectul a demarat în luna martie a acestui an.
Destinat să vină în sprijinul persoanelor cu venituri modeste, proiectul a fost iniţiat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 împreună cu Asociaţia AHAVA, au precizat pentru AGERPRES oficiali ai administraţiei locale.
Potrivit acestora, cabinetele medicale beneficiază de aparatură modernă, la cele mai înalte standarde şi de personal specializat, costurile intervenţiilor fiind suportate în totalitate sau parţial din fondurile bugetului local.
Serviciile medicale oferite sunt terapie, chirurgie, implantologie, ortodonţie şi estetică dentară, consultaţii oftalmologice computerizate cu bioptron, tratamente, intervenţii chirurgicale şi prescripţii de ochelari.
Primul centru socio-medical a fost deschis în luna martie 2010, în cartierul Militari, iar cel de-al doilea a fost inaugurat în iulie, în cartierul Drumul Taberei.
Până în prezent, 426 de persoane au beneficiat de servicii stomatologice şi alte 634 de consultaţii şi tratamente oftalmologice.
''Ţinând cont de actuala situaţie socio-economică, ne bucurăm că putem fi alături de cetăţenii sectorului 6 şi le putem oferi acces la servicii medicale de calitate mai ales celor care nu au cum să plătească astfel de tratamente. Subliniez că parteneriatele public-private sunt o şansă pentru dezvoltarea comunităţii iar parteneriatul dintre DGASPC şi Asociaţia Ahava sunt un exemplu de bună practică'', consideră primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş.?AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou centru medical în sectorul 6 pentru persoanele cu venituri mici Un nou centru socio-medical a fost inaugurat, joi, în cartierul Drumul Taberei (Aleea Calatis 14), din sectorul 6 al Capitalei.
Cabinete medicale pentru persoanele aflate în dificultate din sectorul 6 al Capitalei Persoanele cu venituri reduse din sectorul şase al Capitalei pot apela, începând de miercuri, la serviciile a două cabinete medicale, unul de stomatologie şi unul de oftalmologie.
Intervenţii oftalmologice chirurgicale gratuite pentru persoanele vârstnice din sectorul 6 Un număr de 13 persoane, cu vârsta de peste 50 de ani, vor beneficia, începând de marţi, de intervenţii chirurgicale oftalmologice gratuite în cadrul clinicii de specialitate a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. Proiectul este derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului...
Terapie gratuită pentru copii autişti, într-un centru inaugurat în sectorul 3 Peste 20 de copii autişti din sectorul 3 vor beneficia zilnic de servicii de terapie iar părinţii copiilor suspecţi de tulburare de spectru autist vor primi consiliere într-un centru inaugurat miercuri.
Un complex socio-medical a fost inaugurat în sectorul 3 Persoanele cu venituri mai mici de 750 de lei din sectorul 3 vor beneficia de lunea viitoare de servicii gratuite de stomatologie, cardiologie, oftalmologie, medicină generală, ginecologie, medicină de familie şi ecografie la complexul Tabita, care a fost inaugurat vineri.
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...