Cele mai citite
 


Kim Jong-il examinat în august de medici francezi /presă/
duminică, 22 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Liderul nord-coreean Kim Jong-il, în vârstă de 68 de ani, a fost examinat în august de medici francezi, la doi ani după ce a fost victima unui atac cerebral, a relatat vineri presa sud-coreeană, citată de France Presse.
Doi medici francezi au examinat 'sistemul nervos al coloanei vertebrale şi sistemul vascular cerebral' ale lui Kim Jong-il în perioada 2 şi 14 august în oraşul Hamheung, la circa 150 de kilometri de nord-est din Phenian, a anunţat Open Radio pentru Coreea de Nord, cu sediul la Seul.

Cei doi medici l-au tratat deja pe liderul nord-coreean după atacul cerebral suferit de acesta din august 2008, potrivit aceleiaşi surse. 'De această dată, i-au făcut un RMN şi un examen complet al sistemului nervos al coloanei vertebrale şi a sistemului vascular cerebral', a precizat postul de radio.

Un institut de cercetare sud-coreean a afirmat în martie că liderul nord-coreean suferea de o insuficienţă renală, având nevoie de dializă, dar şi de paralizii parţiale, în urma accidentului cerebral suferit. Sănătatea conducătorului comunist face obiectul unei atenţii speciale în contextul în care Phenianul a suspendat în 2009 discuţiile asupra programului său nuclear şi în condiţiile în care incertitudinea domneşte asupra succesorului său în fruntea regimului.

Kim Jong-il, aflat la putere din 1994, nu şi-a desemnat niciodată oficial un succesor, însă speculaţiile vorbesc despre preferinţa sa pentru cel de-al treilea fiu al său, Jong-un.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un medic francez confirmă atacul cerebral suferit de Kim Jong-Il în 2008 Un medic neurochirurg francez a declarat luni că tratamentul său l-a readus la viaţă pe Kim Jong-Il, după atacul cerebral suferit de acesta în august 2008 şi considerat de majoritatea analiştilor politici un semnal că liderul nord-coreean nu mai avea mult de trăit, transmite AP.
Pacienţii care fac dializă se pot bucura acum de un nou sejur la munte, la IHS Buşteni, unde îi aşteaptă un peisaj mirific cu multă zăpadă IHS (International Healthcare Systems) continuă campania “Dializa în vacanţă”, prin care pacienţii care suferă de insuficienţă renală cronică, se pot bucura de un nou sejur în staṭiunile de pe Valea Prahovei, alături de cei dragi, fără a avea grija tratamentului medical.
Cluj: 40 de copii şi tineri dependenţi de dializă au petrecut zile de neuitat în tabăra 'Lumina de Acasă' Tabăra "Lumina de Acasă", la care au participat 40 de copii şi tineri cu insuficienţă renală cronică, dependenţi de dializă, le-a oferit acestor "curajoşi luptători pentru viaţă", şapte zile de vacanţă binemeritată la Cluj-Napoca, spune Emanuel Ungureanu, preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi...
Seulul autorizează un ajutor pentru Coreea de Nord pentru prima dată în ultimele luni Seulul a autorizat joi un ajutor oferit Coreii de Nord de către o asociaţie privată sud-coreeană, pentru prima dată după bombardarea de către Phenian a unei insule sud-coreene în luna noiembrie a anului trecut, a informat Ministerul sud-coreean al Unificării, relatează AFP.
Cele mai noi informaţii privind transplantul şi insuficienţa renală, prezentate la Congresul de Nefrologie Al VII-lea Congres Naţional de Nefrologie, Dializă, Transplant şi Acces Vascular, care a început, joi, la Bucureşti, aduce în atenţie o serie de noutăţi privind dializa peritoneală, actualităţi în managementul anemiei la pacienţii cu insuficienţă renală cronică, dializa hepatică la pacienţi cu insuficienţă...
Coreea de Sud îşi reia ajutorul medical pentru Coreea de Nord Coreea de Sud a decis marţi să-şi reia ajutorul medical pentru Coreea de Nord prin intermediul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi să deblocheze în acest sens 6,94 milioane de dolari, informează AFP şi Efe.