Cele mai citite
 


Vrancea: Spitalul judeţean riscă să rămână fără oxigen
duminică, 22 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' din Foşani riscă să rămână fără oxigenul necesar pacienţilor din cauza unui diferend cu firma care livrează tuburile de oxigen.
Managerul spitalului, doctorul Nicolae Moise, a afirmat vineri că spitalul a achiziţionat, din Germania, o instalaţie care produce oxigen, iar achiziţia a nemulţumit firma care livra până acum gazul
'Noi am semnat prelungirea contractului până la sfârşitul anului, dar firma refuză să îl semneze şi să mai furnizeze oxigenul. În contract este stipulată o clauză conform căreia noi putem renunţa în 15 zile la contract dacă achiziţionăm o astfel de fabrică, dar firma vrea să renunţăm la ea. Am contactat reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, am vorbit cu secretarul de stat Raed Arafat şi sperăm să se rezolve situaţia. Deocamdată, avem suficient oxigen pentru a asigura urgenţele şi necesarul pentru ceva mai mult de o săptămână', a declarat managerul spitalului, Nicolae Moise.
Instalaţia achiziţionată din Germania ar trebui să ajungă în cel mult 10 zile, dar oxigenul nu va putea fi produs decât după obţinerea autorizaţiilor necesare.
Spitalul Judeţean consumă aproximativ 6.000 de metri cubi de oxigen pe lună, iar suma plătită către firma respectivă este de 280.000 de lei/anual.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Raed Arafat a inaugurat SMURD Vrancea Focşani, 5 feb /Agerpres/ - Subsecretarul de stat Raed Arafat a inaugurat, vineri, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.
Vrancea: Săli de vizită în secţiile Spitalului Judeţean Fiecare secţie din Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" va avea câte un spaţiu pentru vizitatori, la intrarea în secţie, pentru ca aceştia să nu perturbe desfăşurarea actului medical.
Videoconferinţă a secretarului de stat Raed Arafat cu reprezentanţii structurilor de urgenţă Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a convocat luni o videoconferinţă la care au participat şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Ioan Burlui, reprezentantul Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul MAI, comandor Cătălin Dache, directorul Direcţiei...
Raed Arafat: Situaţia de la Spitalul de Urgenţă Ploieşti, generată de un management defectuos şi iresponsabil Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat consideră că problemele de la Spitalul de Urgenţă Ploieşti, făcute publice recent de chirurgul Dan Oprea, au avut drept cauză un management defectuos şi iresponsabil.
Vrancea: Datorii de 7 milioane la Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' din municipiul Focşani are datorii de peste 7 milioane lei, a informat directorul Nicolae Moise în cadrul şedinţei de vineri a comisiei de Dialog Civic de pe lângă Instituţia Prefectului Vrancea.
Vrancea: Filiala judeţeană PNL protestează faţă de comasările din Sănătate Filiala Vrancea a Partidului Naţional Liberal apreciază ca aberant proiectul Ministerului Sănătăţii în legătură cu comasarea în Vrancea a Spitalelor Vidra şi Dumbrăveni, care vor deveni secţii ale Spitalului Judeţean şi transformarea în cămine de bătrâni a unităţilor spitaliceşti din Odobeşti şi Mărăşeşti...