Cele mai citite
 


Preşedintele CJ Iaşi a schimbat jumătate din managerii spitalelor
duminică, 22 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, a a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a schimbat conducerile a trei din cele şase spitale aflate în subordinea sa.
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, a declarat că directorul medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie, Mugurel Bosânceanu, a fost schimbat din funcţie cu medicul Costantin Mitrofan, în timp ce managerul actual, Dumitru Filipeanu, a fost păstrat în funcţie.
De asemenea, la Spitalul Clinic de Urgenţă de Neurochirurgie 'Prof. Dr. N. Oblu', managerul Dana Turliuc a fost înlocuită din funcţie cu medicul Lucian Eva.
La Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă managerul Vicuţa Todosiciuc a fost înlocuită din funcţie cu prof.univ.dr Mircea Onofriescu, fostul director al spitalului. La rândul său, prof. univ.dr Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva a fost înlocuită de dr. Mihnea Hurmuzache, fostul director al Direcţiei de Sănătate Publică.
Simirad a spus că aceste schimbări au fost făcute în urma consultării medicilor importanţi din spitale. Potrivit acestuia, principalul obiectiv al noilor manageri este eficientizarea muncii în spitale.
'Dacă ne uităm în jurul nostru, vedem că unii oameni gestionează o sumă de bani mai eficient decât alţii, lucru pe care îl dorim şi noi. (...) Nu se vor întâmpla nici catastrofe, nici lucruri de paradis. (...) Vom încerca să avem o activitate care să cointereseze atât medicul, cât şi pacienţii. Scopul nostru primordial este să stopăm hemoragia de medici către Occident pentru că am fi puşi într-o situaţie extrem de delicată. De aceea vom căuta să găsim posibilitatea asigurării unui trai decent şi în acelaşi timp asigurarea unui act de mare performanţă pentru pacienţi', a declarat presei preşedintele Consiliului Judeţean.
Din luna iulie, Consiliul Judeţean Iaşi are în administrare Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza-Vodă', Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Elena Doamna', Spitalul de Pediatrie 'Sf. Maria', Spitalul de Neurochirurgie, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase 'Sf. Parascheva'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: A fost a semnat contractul de lucrări pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic de Obstetrică - Ginecologie 'Cuza Vodă' Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei a semnat, vineri, contractul de atribuire a lucrărilor de modernizare a Ambulatoriul Spitalului Clinic de Obstetrică - Ginecologie "Cuza Vodă". 8,8 -7 lei
Iaşi: Şeful CJ a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea Ambulatoriului Spitalului de Pneumoftiziologie Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a semnat, luni, contractul de finanţare pentru Proiectul 'Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie Iaşi'.
Iaşi: CJ va reabilita clădirea ambulatoriului de obstetrică ''Cuza Vodă'' pentru a arăta ca la începutul secolului XX Ambulatoriul de Specialitate Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă', din Iaşi, al cărui imobil este considerat a fi monument istoric, va fi reconsolidat şi modernizat, a anunţat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei.
Iaşi: Personalul medical de la Spitalul 'Elena Doamna' nu va fi acuzat de malpraxis în cazul Ciobanu Personalul medical de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Elena Doamna' nu este vinovat de malpraxis în cazul pacientei care în luna septembrie a născut un făt care era mort de mai bine de 24 de ore înainte de naştere, deşi în momentul internării medicii i-au dat asigurări că acesta este în viaţă...
Iaşi: Managerii spitalelor ieşene sunt nemulţumiţi de noua clasificare Managerii spitalelor ieşene sunt nemulţumiţi de noua clasificare a Ministerului Sănătăţii, conform căreia acestea sunt incluse în categoria a II-a, singura excepţie fiind Spitalul "Sfântul Spiridon", clasificat în categoria I, dar şi acesta cu amendamente de conformare până la sfârşitul anului.
Iaşi: Spitalul de Pediatrie 'Sfânta Maria' are un computer tomograf Medicii de la Spitalul Regional de Urgenţă Pediatrică 'Sfânta Maria' din Iaşi vor putea diagnostica mult mai uşor copiii din Iaşi şi celelalte judeţe ale Moldovei, cu ajutorul unui computer tomograf care va fi dat în folosinţă la începutul anului 2012.