Cele mai citite
 


Adrian Gurzău: Reformarea sănătăţii trebuie să depăşească etapa declaraţiilor
duminică, 22 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Recenta tragedie de la maternitatea Giuleşti ridică grave semne de întrebare, nu doar în ceea ce priveşte deficienţele structurale ale sistemului în general, ci şi cu privire la modul în care ministerul reuşeşte să controleze buna funcţionare a instituţiilor medicale pe care le supervizează, afirmă deputatul PDL Adrian Gurzău, prin intermediul unui comunicat transmis, vineri, presei.
Vicepreşedintele Comisiei pentru Cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii susţine că dacă vrem să depăşim etapa în care pacienţii sunt omorâţi în spitale, reformarea sistemului de sănătate trebuie să depăşească stadiul declaraţiilor de bune intenţii.
'În urmă cu aproape o jumătate de an, în data de 18 martie 2010, îngrijorat de ştirile tot mai numeroase şi mai alarmante sosite din spitale, am solicitat Ministrului Sănătăţii să analizeze oportunitatea realizării unui audit general în sistemul public de sănătate. În opinia mea, acest audit ar fi avut rolul de a pune în evidenţă problemele de structură ale sistemului, de a înţelege de unde apar disfuncţionalităţile şi de a vedea dacă şi unde apar problemele legate de 'subfinanţarea' sănătăţii', se mai spune în comunicatul deputatului.
Acesta precizează că ministrul a răspuns interpelării, dar cu o întârziere de două luni, trecând în revistă o listă substanţială de bune intenţii, precum şi strategia de raţionalizare şi de majorare a contribuţiei pentru sănătate.În finalul răspunsului său, ministrul Sănătăţii a afirmat că 'în contextul actual al crizei economice, trebuie identificate mai întâi sursele de finanţare necesare pentru susţinerea unui astfel de proiect'.
Adrian Gurzău mai spune că, în condiţiile în care ministrul Sănătăţii nu a reuşit să identifice sursele de finanţare pentru un audit general al sistemului, din activitatea sa publică nereieşind faptul că ar fi făcut vreun efort în acest sens, s-ar fi aşteptat ca acesta să dea semne că face eforturi de a păstra la parametri funcţionali activitatea din sănătate.
'Dincolo de răspunderea penală, pe care o va stabili Parchetul, cineva va trebui să-şi asume răspunderea morală pentru această tragedie fără precedent. Poate o va face domnul ministru, căruia numirea politică nu-i poate scuza lipsa de priză la problemele domeniului pe care îl gestionează de la cel mai înalt nivel ierarhic', a mai spus deputatul PDL de Cluj.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Demararea construcţiei celor trei spitale regionale - discutată de ministrul Sănătăţii cu comisarul european Corina Creţu Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, s-a întâlnit vineri cu Corina Creţu, comisar european pentru Politică Regională, cei doi discutând despre stadiul implementării proiectelor cu finanţare europeană pentru dezvoltarea infrastructurii în sănătate şi, în mod special, despre demararea construcţiei...
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Emil Boc: Cseke Attila nu şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, nu şi-a prezentat demisia din funcţie în ultimele două zile şi nici nu şi-a anunţat intenţia în acest sens, după tragedia de la maternitatea Giuleşti soldată cu moartea a patru bebeluşi.
Maternitatea Giuleşti, pregătită să-şi reia activitatea Maternitatea Giuleşti se redeschide în cursul zilei de luni, după ce inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti îşi vor da acordul.
Cseke Attila: Maternitatea Giuleşti va fi redeschisă după finalizarea anchetei Maternitatea Giuleşti va fi redeschisă după finalizarea anchetei, a declarat miercuri, la Palatul Victoria, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
UPDATE Ministrul Sănătăţii cere primarului general destituirea conducerii Maternităţii Giuleşti Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, i-a cerut miercuri primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să destituie echipa managerială de la Maternitatea Giuleşti, având în vedere deficienţele constatate în urma anchetei aflate în curs de desfăşurare în legătură cu tragedia produsă luni seara.