Cele mai citite
 


Constantin Simirad: Nu pot impune medicilor să aleagă între privat şi stat
duminică, 22 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, consideră că medicilor le-ar trebui impus timpul care să-l petreacă în cabinetele medicale şi în spitalele de stat.
Constantin Simirad a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că intenţia de a obliga medicii să aleagă între sistemul public şi cel privat de sănătate poate alunga medicii din ţară.
'Dacă procedezi aşa nu vom mai avea medici buni în România. Sigur, dacă ai un post care are vad poţi să lucrezi la privat. Marea majoritate a medicilor lucrează în spital ca să aibă clientelă la privat. Altfel nu i-ar privi nimeni. La noi a rămas această cutumă. Nu doresc să nu mai avem specialişti la care să ne tratăm în caz de complicaţii, în caz de lucruri mai grave. Dacă am solicita acest lucru sigur ar rămâne doar cei care n-au căutare în Occident şi după ce ar căpăta experienţă la noi ar pleca rapid şi noi rămânem cu gâlmele netratate', a spus preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.
Incompatibilitatea între funcţia de la stat şi postul de la privat este premisa unui proiect de lege, aflat în faza incipientă, dar pe care l-a pregătit Ministerul Sănătăţii înainte de tragedia de la Maternitatea Giuleşti. 'De foarte multe ori, pacientul, care plăteşte contributii, se adresează spitalului de stat. I se fac analizele, eventual începe şi tratamentul, şi apoi e chemat după-amiaza, la acelaşi medic, dar la cabinetul lui privat, pentru a i se continua investigaţiile sau tratamentul. Şi este şi taxat', a afirmat miercuri ministrul Cseke Attila.
'Spaţiul public e finanţat de stat şi trebuie susţinut prin contribuţia cetăţenilor şi prin alte mijloace, iar spaţiul privat presupune o relaţie contractuală între pacient şi firma privată privind anumite servicii pe care pacientul e de acord să le achite suplimentar', a explicat ministrul. 'Toate posturile medicilor care ar prefera să meargă în clinicile private vor fi scoase la concurs şi sunt sigur că se vor ocupa imediat', a spus Cseke Attila.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: România are deja o experienţă în domeniul telemedicinei Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat luni că în domeniul telemedicinei România are deja o experienţă de aproape 9 ani, având în vedere faptul că primele proiecte pilot au fost demarate în anul 2003 şi a menţionat că în prezent se testează al treilea nod de conexiune la...
Iaşi: Camera Medicilor îi cere demisia ministrului Sănătăţii Reprezentanţii Camerei Medicilor Iaşi dezaprobă şi resping categoric propunerea ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, privind obligativitatea medicilor de a alege să lucreze doar în sistemul public sau doar în cel privat.
Comunicat de presă - Executiv INFORMAŢIE DE PRESÃ
UMF Iaşi a lansat un proiect transfrontalier cu universităţile de medicină din Chişinău şi Odessa Reprezentanţii universităţilor de medicină din Iaşi, Chişinău şi Odessa au semnat un acord de colaborare universitară, bazat pe scopuri comune de promovare a educaţiei şi a cercetării, un prim rezultat al acestuia fiind un proiect în valoare de 1,4 milioane euro vizând cercetarea în comun a bolilor cronice...
Iaşi: Proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă, finalizat Reprezentanţi ai autorităţilor din România şi Republica Moldova s-au aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la închiderea oficială a unui proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Iaşi: Deputatul PDL Petru Movilă vrea ca rezidenţiatul să fie organizat de Ministerul Educaţiei Preşedintele Organizaţiei Municipale Iaşi a PDL, deputatul Petru Movilă, a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că intenţionează să iniţieze un proiect de lege care vizează trecerea organizării şi susţinerii rezidenţiatului de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Educaţiei.