Cele mai citite
 


Constanţa: Primăria Peştera, amendată după ce sătenii au făcut toxiinfecţie alimentară
duminică, 22 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Peştera a fost sancţionată contravenţional de autorităţile judeţene constănţene pentru că au fost servite alimente infectate cu diferite bacterii la o agapă organizată de administraţia comunală, pe 15 august, de hramul bisericii din satul Ivrinezu,
La agapă au participat aproape 200 de săteni, iar 23 dintre ei, printre care 18 copii, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa şi la Spitalul Municipal Medgidia, cu toxiinfecţie alimentară. În prezent, toţi pacienţii au fost externaţi.
Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa a informat, vineri, printr-un comunicat remis presei, că în urma analizelor efectuate a reieşit că dintre alimentele servite la masă, brânza, salamul şi pilaful erau contaminate cu 'escherichia coli' şi cu 'stafilococ coagulazo-pozitiv'.
Potrivit medicilor veterinari, cel mai probabil, alimentele au fost manevrate de persoane infectate. DSVSA a amendat Primăria Peştera cu suma de 1.000 de lei.
Verificări au fost demarate şi de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa şi, conform directorului instituţiei, Constantin Dina, s-a stabilit că una dintre persoanele care au ajutat la pregătirea mesei era infectată cu stafilococ auriu.
Reprezentantul DSP a menţionat că Primăria Peştera, care are în administrare şi satul Ivrinezu, va fi sancţionată contravenţional cu o sumă cuprinsă între 2.000 şi 6.000 de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Un nou focar de toxiinfecţie alimentară depistat de DSPJ Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului (DSPJ) Constanţa a informat vineri, într-un comunicat de presă că a fost determinat un nou focar de toxiinfecţie alimentară, soldat cu îmbolnăvirea a nouă copii, la Complexul turistic "La Peşte", din Oraşul Năvodari.
Argeş: 14 copii de la o şcoală din Piteşti au fost interneţi cu toxiinfecţie alimentară Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au declanşat duminică o anchetă epidemiologică, după ce 14 copii de la o şcoală din municipiul Piteşti au fost internaţi în ultimele zile cu toxiinfecţie alimentară.
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...
UPDATE DSVSA:E-coli şi stafilococ în brânza consumată de elevii unei şcoli din Piteşti internaţi cu toxiinfecţie alimentară În probele recoltate din brânza servită elevilor de la Şcoala I. L. Caragiale din Piteşti, internaţi cu toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la o cantină, au fost identificată prezenţa bacteriei E-coli şi a unui stafilococ, potrivit rezultatelor parţiale ale analizelor efectuate de Direcţia Sanitar...
Braşov: Rezultatele finale ale analizelor DSVSA la lapte şi corn sunt negative Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Braşov a finalizat, miercuri, analizele privind laptele, cornul şi paiele de unică folosinţă folosite de elevii şcolilor generale nr.31 din Braşov şi nr.2 din Codlea, iar acestea sunt negative, a declarat, pentru AGERPRES, directorul...
Constanţa: Anchetă în cazul unui posibil focar de toxiinfecţie alimentară la un hotel din Eforie Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa a demarat o anchetă, după ce, miercuri, cinci turişti, printre care trei copii, cazaţi la un hotel din staţiunea Eforie Nord, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, cu simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare.