Cele mai citite
 


Iaşi: Preşedintele CJ va încerca să impună un nou regulament de acordare a serviciilor medicale
duminică, 22 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în spitalele aflate în subordinea instituţiei vor fi incluse taxe pentru serviciile nedecontate de Casa Judeţeană a Asigurărilor Sociale de Sănătate.
Constantin Simirad a declarat presei că în bugetul din acest an al Consiliului Judeţean Iaşi au fost incluse doar finanţările pentru reparaţiile clădirilor în care funcţionează spitalele, iar rectificarea negativă a bugetului îl determină să recurgă la situaţii mai dure atunci când vine vorba de sistemul sanitar local.
Preşedintele CJ susţine că în cele şase spitale preluate în administrare în cursul lunii trecute vor fi efectuate doar serviciile pe care Casa Judeţeană a Asigurărilor Sociale de Sănătate le poate deconta.
'Dacă serviciile sunt solicitate şi noi nu avem bani pentru a le susţine, vom introduce servicii contra-cost. Sunt doar 4,5 de milioane de asiguraţi care asigură tratament gratuit pentru o populaţie de 20 de milioane de locuitori. Este imposibil să poţi finanţa un act medical de calitate cu această contribuţie, a câtorva dintre cetăţeni', a spus preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.
Simirad a precizat că va încerca să impună un nou regulament de acordare a serviciilor medicale, primii beneficiari fiind cei care îşi achită la timp contribuţiile la fondul asigurărilor sociale.
'Sigur, cei care vor fi asiguraţi şi vor plăti asigurările de sănătate vor avea prioritate. De asemenea, ne gândim şi la pensionari, pentru că au contribuit toată viaţa la asigurările sociale. Cei care sunt în plenitudinea forţelor fizice şi mentale, cei care lucrează sau nu lucrează, trebuie să se asigure (să cotizeze la fondul naţional al asigurărilor de sănătate-n.r.) dacă doresc să beneficieze de tratament gratuit. Altfel, vor trebui să stea pe liste sau să plătească servicii medicale', a precizat Simirad.
El a recunoscut că nu ştie care dintre servicii vor fi taxate şi care va fi cuantumul acestora. De astfel de taxe sau soluţii de autofinanţare urmează să se ocupe managerii spitalelor.
Iniţiativa preşedintelui CJ Iaşi nu este nouă, în condiţiile în care pentru a face faţă fondurilor insuficiente, conducerile unor spitale ieşene au aprobat perceperea unor taxe, care au fost intens contestate de opinia publică. Astfel, la Maternitatea 'Cuza Vodă', o perioadă de timp, pacientele care doreau să nască prin cezariană trebuiau să doneze spitalului suma de 500 de lei, cele care primeau de la medic indicaţia de naştere prin cezariană trebuiau să facă o donaţie de 250 lei, iar cele care aveau nevoie de o intervenţie chirurgicală ginecologică trebuiau să plătească 350 de lei.
De asemenea, pacientele Maternităţii 'Elena Doamna' trebuiau să dea o donaţie de 250 de lei pentru o intervenţie chirurgicală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Naştere miraculoasă la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi O femeie din localitatea Mirceşti, în vârstă de 26 de ani, aflată la prima sarcină gemelară, a născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi, la trei luni după ce o echipă de medici de la Maternitate i-a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină...
Iaşi: O echipă de medici de la Maternitatea 'Cuza Vodă' a efectuat o operaţie intrauterină, în premieră naţională O echipă de medici de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, prof.univ.dr Mircea Onofriescu, managerul spitalului.
Intervenţie chirurgicală efectuată în premieră de medicii ieşeni O echipă de medici de la Spitalul de Recuperare din Iaşi a efectuat, vineri, o intervenţie chirurgicală în timpul căreia a fost transplantată o proteză de umăr unui bărbat din judeţul Neamţ diagnosticat cu boala Wilson.
Iaşi: Victima unui accident rutier a născut la Spitalul de Neurochirugie O echipă de obstetricieni şi neonatologi de la maternitatea Cuza Vodă, condusă de dr. Elena Mihălceanu, s-a deplasat, marţi după amiaza, la Spitalul de Neurochirurgie pentru a efectua o intervenţie chirurgicală în timpul căreia a încercat să salveze viaţa fătului unei tinere, victimă a unui accident...
Iaşi: Operaţii gratuite pentru copiii cu malformaţii cardiace, în cadrul unui proiect de specializare a medicilor O sută de copii cu malformaţii cardiace vor fi operaţi gratuit la Iaşi, iar 75 de medici şi 160 de asistente din spitale ieşene vor fi specializaţi în cardiologie pediatrică, toate acestea fiind posibile în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene.
ŞTIINŢÃ Prima operaţie intrauterină efectuată în România La 15 iulie 2011, o echipă de medici de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină. Intervenţia se impunea deoarece în timpul unui control de rutină efectuat unei tinere în vârstă de 21 de ani, care atunci...