Cele mai citite
 


Presa a avut acces în camera unde a avut loc incendiul la Maternitatea Giuleşti
duminică, 22 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Jurnaliştii prezenţi vineri la Maternitatea Giuleşti au avut ocazia să viziteze încăperea unde luni a avut loc incendiul soldat cu moartea a cinci nou-născuţi.
Arătând ca o veritabilă 'cameră a morţii' încăperea respectivă a produs o puternică impresie asupra ziariştilor.
Prizele, cablurile şi celelalte aparate electrice erau topite în întregime, în timp ce tavanul, pereţii şi podeaua erau înnegrite de la fumul degajat de incendiu. Specialiştii au stabilit că, în momentul incendiului, în camera unde se aflau 11 bebeluşi, s-au atins temperaturi de 200 de grade Celsius.
Cu toate că geamurile sunt sparte de cinci zile, în încăpere persista un miros greu de ars.
Ca o culme a ironiei, pe perete se poate observa o Diplomă de apreciere acordată Maternităţii Giuleşti, care a rezistat incendiului: 'Certificat de apreciere pentru contribuţia adusă la desfăşurarea programului de sănătate a familiei în România şi consiliere post-avort, acordat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie Dr. Panait Sârbu'.
Procurorul Marius Iacob, cel care a făcut posibilă această vizită a ziariştilor, a declarat că ancheta la Maternitatea Giuleşti s-a încheiat, urmând ca unitatea să fie predată acum cadrelor medicale pentru reluarea activităţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Incendiul de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat Incendiul izbucnit în Secţia de Anestezie - Terapie Intensivă pentru nou-născuţi de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat, cauza fiind una de natură electrică, se arată în raportul de expertiză întocmit de experţii Institutului...
Dosar incendiu Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată definitiv la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată definitiv joi de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din...
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.
Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, amânat cu trei săptămâni Magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 au amânat luni pentru 28 februarie procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi.
Procesul privind incendiul de la maternitatea Giuleşti, amânat pentru 16 aprilie Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 au amânat, miercuri, pentru 16 aprilie procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi.
Procesul asistentei de la Maternitatea Giuleşti începe la ora 15.00 Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 judecă marţi, începând cu ora 15.00, procesul în care procurorii Parchetului General solicită arestarea asistentei Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti, acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.