Cele mai citite
 


Cluj: Dr. Istvan Zsigmond - În spitalele private controalele sunt temeinice
luni, 23 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În spitalele private controalele sunt temeinice, nu superficiale sau formale, iar neajunsurile sunt corectate fără întârziere, susţine medicul primar Istvan Zsigmond, membru în echipa managerială a unui spital privat de obstetrică şi ginecologie din Cluj-Napoca.
Potrivit lui Istvan Zsigmond, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Gynia se conformează din toate punctele de vedere legislaţiei europene, ceea ce nu se poate spune despre fiecare spital de stat în parte.
''Niciun sistem nu este perfect. Noi încercăm să prevenim accidentele de orice natură, prin măsuri tehnice şi profesionale. Prin seriozitate, dăruire, am reuşit să creştem. Ne dorim ca pacientele noastre să plece din clinică nu numai vindecate, ci şi mulţumite. Spitalul Gynia şi-a început activitatea în urmă cu doi ani şi suntem zilnic preocupaţi de buna funcţionare a unităţii sanitare'', a declarat medicul primar pentru AGERPRES.
În cei doi ani care au trecut de la deschidere, în clinică au fost asistate 1.200 de naşteri, fără probleme importante sau insuccese. 80% dintre paciente sunt din judeţul Cluj, dar la Gynia au venit şi paciente din judeţele Iaşi, Arad şi Vâlcea. În spital lucrează peste 50 de medici şi asistente, care asigură garda continuă în specialităţile obstetrică-ginecologie, neonatologie şi anestezie şi terapie intensivă (ATI).
''Atmosfera de lucru de la Gynia este total diferită faţă de spitalele în care am lucrat anterior. Acesta ar fi un atu. Desigur, retribuţia este mai bună decât într-un spital de stat, dar şi răspunderea este cu mult mai mare. Nu ne putem permite greşeli, care s-ar repercuta nefericit asupra noastră. În spitalul nostru, fiecare naştere este asistată de doi medici ginecologi, pentru a se preveni orice fel de complicaţie. Într-un fel, părem prea grijulii, dar prin precauţii se pot evita foarte multe lucruri nedorite'', a subliniat dr. Istvan Zsigmond.
Medicii care lucrează în spital au fost recrutaţi foarte atent. Tarifele practicate sunt afişate în holul şi pe site-ul clinicii şi includ contravaloarea intervenţiei, supravegherii medicale, acoperă cazarea, alimentaţia şi medicaţia folosită, iar în cazul naşterilor include îngrijirile acordate nou-născutului, inclusiv vaccinările obişnuite.
''Din păcate nu avem contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate, ceea ce implică acoperirea integrală a costurilor de către pacient, dar am încercat să stabilim un preţ accesibil pentru servicii. Clinica Gynia are contracte cu case de asigurări private, dar ponderea pacientelor care au astfel de asigurări este mică. Preţurile serviciilor de spitalizare sunt fixate în euro şi este folosit, pentru fiecare lună, cursul valutar mediu al lunii anterioare'', a precizat medicul.
O naştere pe cale naturală costă 1.040 de euro iar prin cezariană, cu indicaţie medicală, 1.490. Pentru o naştere prin operaţie cezariană la cerere preţul este de 1.700 de euro.
Ambulatoriul clinicii este situat la parter şi cuprinde trei cabinete şi compartimentul 'Internări de zi'. La primul etaj se găsesc cinci saloane, blocul operator şi compartimentul ATI. Maternitatea se află la etajul al doilea, cu sălile de naştere şi de operaţii cezariene, neonatologia şi saloanele de lăuze.
''Am avut şi cazuri dificile, cu lăuze cu viaţa în pericol, care au fost rezolvate cu bine şi ne-au furnizat satisfacţii profesionale deosebite. Obstetrica este unul dintre teritoriile medicinei cu cele mai mari satisfacţii. În principiu, majoritatea pacientelor sunt sănătoase, iar după naştere pleacă acasă fericite, cu un bebeluş minunat în braţe. Naşterea unui copil este întotdeauna un moment emoţionant şi pentru medic'', a mai spus dr. Istvan Zsigmond.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fostul manager al SCJU Arad consideră inoportună mutarea Maternităţii în noua clădire destinată Spitalului TBC Arad, 29 mar /Agerpres/- Fostul manager şi director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Adrian Wiener, consideră inoportună mutarea Secţiei de Obstetrică - Ginecologie a SCJU în noua clădire, destinată iniţial Spitalului TBC şi construită în cartierul Grădişte, scoţând în evidenţă...
Cluj: Aproape 1.900 de naşteri, în 2010, la Clinica de Obstetrică Ginecologie II Aproximativ 1.900 de naşteri au fost asistate, în cele mai bune condiţii medicale, în perioada ianuarie-august a acestui an, la Secţia Clinică de Obstetrică Ginecologie II ''Dominic Stanca'', din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă 'Octavian Fodor'.
Arad: Spitalul Matern, singurul din ţară atestat în folosirea operaţiei de cezariană 'Vejnovic' Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Arad, singurul din ţară atestat în folosirea tehnicii operaţiei de cezariană 'Vejnovic' de către autorul ei, a prezentat această tehnică în cadrul unei manifestări cu caracter ştiinţific intitulată 'Consilium Semestrae Arădean'- ediţia a II-a.
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Naşterea prin cezariană, preferată de mame Naşterea prin cezariană este preferată de mame, în detrimentul naşterii naturale, relevă un comunicat remis AGERPRES, miercuri, după Congresul Naţional de Obstetrică Ginecologie.