Cele mai citite
 


Conf.dr. Dan Mihu: Accidentul de la Maternitatea Giuleşti este regretabil
luni, 23 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Accidentul de la Maternitatea Giuleşti din Capitală este regretabil, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, şeful Secţiei Clinice de Obstetrică Ginecologie II ''Dominic Stanca'', din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă 'Octavian Fodor', conf. univ. dr. Dan Mihu.
''Prefer însă să discut ceea ce este în colectivul din clinica de la Cluj-Napoca, unde fiecare dintre noi încearcă să îşi facă datoria cât mai bine. Nu am luat măsuri speciale de precauţie, după accidentul tragic de la Maternitatea din Bucureşti, pentru că în unitatea sanitară clujeană lucrurile sunt bine organizate, responsabilităţile sunt foarte precise şi personalul se achită conştiincios de datoriile zilnice. Sigur că personalul a fost atenţionat să fie, în continuare, atent la orice detaliu, dar asistenţa medicală s-a desfăşurat optim, ca de obicei, cu îndeplinirea tuturor sarcinilor. Aşa precum era firesc să se întâmple, măsurile de prevenţie privind incendiile au fost reactualizate, iar extinctoarele reverificate. Planul de evacuare al unităţii în caz de pericol este, ca întotdeauna, adus la zi'', a arătat conf. univ. dr. Dan Mihu.
Potrivit universitarului clujean, medicii nu lucrează, în prezent, într-o perioadă liniştită pentru sistemul sanitar, dar situaţia economică actuală aduce cu sine neajunsuri multiple.
''Este nevoie ca sistemului sanitar să i se acorde mai multă importanţă, din toate punctele de vedere. Activitatea care se desfăşoară în sistemul de sănătate are o responsabilitate socială majoră şi se exercită cu mult stres. Este o activitate consumptivă, care epuizează de multe ori. Şi atunci trebuie să se ţină cont că nu este deloc uşor să lucrezi într-o sală de naştere, într-o clinică de obstetrică ginecologie cu urgenţe şi unde este vorba de viaţa mamei şi a copilului şi de o permanentă stare de vigilenţă, deseori 24 de ore din 24. Noi sacrificăm foarte mult din viaţa noastră personală pentru a desfăşura o activitate completă, într-o clinică universitară cum este şi 'Dominic Stanca'. Fără sacrificiu nu se poate realiza n imic în viaţă, şi atunci ne dorim, ca medici, să avem şi mulţumirea şi recunoaşterea efortului nostru, pe măsură'', spune conferenţiarul Dan Mihu.
În opinia sa, cel mai de preţ lucru al unui om este starea lui de sănătate. Şi tonusul omului şi mulţumirea lui sunt altele când el este sănătos.
''Eu cred că un om nu poate să se gândească la alte aspecte din viaţa lui, atâta timp cât nu are starea de sănătate asigurată. Şi la nivelul societăţii lucrurile trebuie gândite la fel: progresul nu se poate imagina într-o societate care nu este sănătoasă'', afirmă universitarul clujean.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Lucrări de modernizare la Maternitatea din Oradea şi la Spitalul Judeţean Clinica de Obstetrică Ginecologie din Oradea va fi amenajată la standarde europene, prin Proiectul de Reformă a Sectorului Sanitar APL 2 Componenta 1 - Asistenţă medicală maternă şi neonatală, finanţat din acordurile de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi cu...
Recursul asistentei de la Maternitatea Giuleşti se judecă pe 30 august Tribunalul Bucureşti va judeca, luni, 30 august, recursul declarat de asistenta Florentina Cîrstea de la Maternitatea Giuleşti, în dosarul în care a fost arestată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Constanţa: Asistenţă medicală privată gratuită, în Mamaia Spitalul Privat ISIS a inaugurat luni, 3 decembrie, un Centru medical multifuncţional, cu spitalizare de zi gratuită, în staţiunea Mamaia.
Bucureşti: Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.